Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 20 от общо 46

Тема: Проблем

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Много ми прилича на начало на "роево настроение".Изчакай да видиш дали няма да заложат маточници.
    Не, не... както казах и в предния пост вече стават мижатурки и минават към графа загиващи чрез дезинфекция.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Генов Виж публикацията
    А семейството на колко рамки е? Защото ако е слабо и в същото време има добри запаси до някъде е обяснимо...
    Въпросните семейства вече клонят към слаби. До колкото са отгледали пило и до там. Отглеждат малко в средата, а останалото което майката снася по периферията го игнорират.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Наблюдавам странен ефект/дефект с някои кошери, а той е: - в кошера има майка, която снася, снася дори по няколко яйца в килийка. Има пило запечатано и там където се е излюпило има също нови яйца, които са захранени, но по външната линия където са, не са. Пчелите не излизат на работа макар и вън да е хубаво времето и всичко да цъфти. Не взимат сироп, просто стоят върху пилото и ДРЕМЯТ.

Още едно предположение - калпави майки. И при мен има няколко слабака, но знам, че майките не струват и ще ги сменям, но се развиват,макар и бавно.

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •