Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 20 от общо 57

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Престанете да се упражнявате в оплювки към един или друг човек или партия. Само това ли можете да правите?

За да се гласува някаква поправка в някакъв закон, първо тя трябва да бъде внесена в Парламента, и това наистина може да го направи всеки един депутат. Да, ама за самото гласуване е необходима подкрепата на всички политически сили, или поне на повече от 50%, и това всъщност е по-важния фактор. Така че ВМРО могат да ни направят услугата да внесат Проекта на закона в парламента, но не могат да ни помогнат за неговото гласуване. Много по-важни са ГЕРБ, които трябва да "харесат" написаните от пчеларите промени, и след това да се разпоредят на депутатите си да гласуват за тях. Същото важи и за другите политически сили - във всяка една от тях трябва да търсим депутати-поддръжници, за да си осигурим мнозинство при гласуването.

В случая инициатор е ВМРО и интереса на ВМРО е предизборен (тоест користен), но нас това въобще не ни интересува. Ако не беше ВМРО, щеше да бъде някой друг. За нас важното е само това, че този чужд интерес съвпада с нашите пчеларски интереси, и ще е глупаво да не се възползваме от този факт. ВМРО така или иначе ще внесе някакъв проект за промяна на Закона за пчеларството, и това ще се случи със или без нашето участие, както и със или без нашето съгласие. От тази гледна точка е по-добре пчеларите да съдействаме, при това трябва да го направим бързо това съдействие.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Има такова нещо из пространството, но инициативата не идва от нас. Инициативата е на Евден Николов. Член е на УС на Конфедерацията, но доколкото разбирам предложенията му са лични, и не представляват конфедерацията. Намерил е подкрепа от народен представител (от ВМРО), който да внесе проекта в зем. комисия. В момента предложението му е в динамика и вече има 4-ти вариант но продължава да се развива. Човека търси подкрепа както и идеи. Ние 6+6 не сме давали мнение към него и такова за сега не е поискано. Не сме давали и към институции, защото реално пред институциите такова предложение не съществува.
    Около темата има много въпроси, които си задаваме сами. Темата определено е "гореща". Аз не виждам в предложенията му желание за лично облагодетелстване. Работи в тази посока с желание за промяна към по-добро. В този ред на мисли не е редно да го нападаме лично или отхвърляме труда му с лека ръка заради лично отношение или заради членството му в Конфедерацията и т.н. Предполагам ще качи и тук някакъв вариант и ще го видите, ако бързате просто го помолете на ЛС във фейса и не вярвам да ви откаже.

П.п. Крайно време е да спрем да се делим на Матеевисти, Ганчовисти, Михайловисти и т.н. и т.н. Кризата е тотална и батака в който сме затънали е на път да ни удави. Време е да се опитаме заедно да напарвин нещо за подобряване на ситуацията.
    Нещо не разбирам - "доколкото разбирам предложенията му са лични" и "Ние 6+6 не сме давали мнение към него и такова за сега не е поискано."

Явно и няма да ви поискат, като че ли?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Това може да стане от Евден (ако се определи като някакъв в случая) или от ВМРО. След това ще стане ако премине през ред процедури и започне обсъждане в държавния апарат. Мнението се иска по желание на държавния апарат и принципно се прави.

След като се входира официално може да се дават мнения и от всички заинтерсовани без да им го искат. Въпрос на воля до колко ще бъде зачетено.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...След като се входира официално може да се дават мнения и от всички заинтерсовани без да им го искат. Въпрос на воля до колко ще бъде зачетено.
    Май се нарича "обществено обсъждане" и има регламент, по който се провежда. Добре би било да го знаем какъв е. Ако ми остане време, може да се пообразовам по въпроса.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    мисля че темата трябва да бъде почистена довечера за да си остане само за това за което е предназначена....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Откривам тази тема в която имам намерение да ви информирам за дейността на тази група. Това предложение за име е дадено от МЗХГ в проект за заповед за формиране на такава работна група. В заповедта в момента присъстват имената на избраните 6 човека от общинските дружества от цялата страна по икономически региони и техните заместници. Има оставено място за имената на останалите представители на заинтерсованите организации участващи в работната група по НПП.

П.п. Откривам темата в този раздел, защото се надявам работата за напред да е предимно върху нормативни документи.

rosty_sz
    Преди 11 часа

"Колеги, след като вчера и днес успях да прегледам 2/3 от семействата си установих, че сезона е започна малко по-рано от очакваното. Във връзка с това свалям рязко темповете на работа по политиките в пчеларството. Ще се опитам да съм информиран и да участвам в дискусиите, но със сигурност няма да съм на 100% адекватен. Извинявам се предварително и вярвам, че ме разбирате."

След като поплувахме в морето от инфо, сега ще сме у ряката.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    rosty_sz
    Преди 11 часа

"Колеги, след като вчера и днес успях да прегледам 2/3 от семействата си установих, че сезона е започна малко по-рано от очакваното. Във връзка с това свалям рязко темповете на работа по политиките в пчеларството. Ще се опитам да съм информиран и да участвам в дискусиите, но със сигурност няма да съм на 100% адекватен. Извинявам се предварително и вярвам, че ме разбирате."

След като поплувахме в морето от инфо, сега ще сме у ряката.
    У ряката пак ще топим краката, но на мен ми се струва, че пчеларите/95%/ постоянно гледат някакъв мираж на пресъхнал оазис.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз мога да посна клип дето ми отровиха ВМРО пчелите и какви бяха им целите за това.Мога и да ви покажа клип с човека който го направи,но това мой да се изкара,че аз съм лъжец,че много смо го били и той си е признал.Ей,да знаете врагове на пчелите оня гледа днеска пари от пчели, утре пара заради пчели.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •