Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 14 от общо 14
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Райков
    Колеги,преди да прочета за кошера'драгославка' с неговите размери,прочетох постовете на един забележителен, според мен,човек и пчелар,който с научна прецизност доказва защо тези размери са най-оптимални.Този човек се казва Атанас Калчев от Варна и заслужава да се прочете какво е написал.Размерите му са 375х375мм светъл отвор на квадрата,а височината е най- добре да е стандартната височина на рутовия корпус-240ммС, тези размери рамката на този корпус може да се сложи на тясната страна на рутовия корпус и да стане плавен преход към изграждането на рамки за ковия размер корпус.Извинявам се за дългото писание.
    Може само ако рутовия корпус е специално пригоден за това. Иначе няма как да станат рамките.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Ще ти бъда благодарен ако напишеje накратко какво представлява и имали нещо по специфично за този кошер(Драгославски)
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

Наблюдател
    Регистриран
    20.01.2012
    Колега Тодоров Това е модификация на МК кошер на един сърбин Драгослав Илич Шеш, при който корпусът е квадратен с вътрешни размери 372/372 мм. Височина 265 мм. Всичко друго е въпрос на малко сметки. Самата рамка по площ е колкото тази на ЛР, но е по-тясна и по-висока от нея. Погледни и линка на Бучи. Мисля, че и Котларски писа нещо по темата. Препоръчвам ти ако имаш желание да опиташ, но имай в предвид, че ще се наложи да режеш пити при заселването. После градят много бързо.

Цитат Първоначално публикувано от Димитър Райков
    Колеги,преди да прочета за кошера'драгославка' с неговите размери,прочетох постовете на един забележителен, според мен,човек и пчелар,който с научна прецизност доказва защо тези размери са най-оптимални.Този човек се казва Атанас Калчев от Варна и заслужава да се прочете какво е написал.Размерите му са 375х375мм светъл отвор на квадрата,а височината е най- добре да е стандартната височина на рутовия корпус-240мм,С тези размери рамката на този корпус може да се сложи на тясната страна на рутовия корпус и да стане плавен преход към изграждането на рамки за ковия размер корпус.Извинявам се за дългото писание.
    Атанас Калчев е положил доста труд в полза на всички ни за което му благодаря . Някой знае ли нещо за него и защо е спрял да публикува в блога си ? Последната му публикация е от 10.2011 г. Който е от Варна би трябвало да знае нещо за него.
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •