Както казах утре ще взема хранилката, пушалката, булото и рамките, в събота човека ми каза, че ще ми даде 5 пити с пчели във съндък преносим и след това да ги оставя една нощ да се успокоят и на следващият ден да ги прехвърля във кошера. Така ли трябва да стане?
Ха, хаа….и аз съм чел много за мечките и сега се чудя да ходя ли в гората или.... а много ми се ходи? Сега сериозно. За кошера добре. Мястото също е добре, макар, че и на комина да ги качиш са пак добре. След като поставиш кошера на определеното място, получаваш пчелите, подреждаш рамките в лявата част и поставяш една преградна дъска. Затваряш ги и за добре дошли можеш да им сложиш една хранилка със сироп, че да разберат, че ще бъдеш добър стопанин. Тази година едва ли ще извадиш мед, затуй, че само ще ги гледаш от 2-3 метра как хвърчат и ще продължаваш да се подготвяш и редовно да влизаш във форума, и да задаваш конкретни въпроси на които ние да ти отговаряме и те така. Успех.
Благодаря ти много за съветите утре ще закупя рамки и хранилката колкото до меда това ми е на последно място даже никакъв не го чакам поне 1-2 години докато се науча що годе![]()
Колега до сега теб пчела жулилалите е?![]()
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Здравейте, има няколко кошера, 3 от тях оцеляха от зимата. Но сега видях че има петна от нозематоза. Въпросите ми са..
1.Какво да правя с тези кошери който имат нозематоза, но семействата се оцелели какво да правя с тяхните рамки като има пчели по тях.
2. Какво да правя с другите рамки на умрелите кошери, мога ли да ги използвам?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))