Това не е правено от майстор. Нито в дърводелството, нито в пчеларството.
Това не е правено от майстор. Нито в дърводелството, нито в пчеларството.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Колега asm22, тези снимки ме върнаха в детските години( около 10 годишен бях). Дядо ми имаше дърводелска работилница и аз се навъртах около него. Опитвах се да правя къщички за птички от отпадъчната дървесина, но за разлика от този кошер използвах истински пирони.
Аз само бих те посъветвал няколко неща:
- външният капак да прехлупва корпусите иначе ще ти влиза вода като вали дъжд и да ти сложат первази
- ако слагаш водоустойчиво лепило за външна употреба (за дърво на Хенкел) и винтове за дърво на кантовете няма да им проблем с разглобяването на кошерите - аз моите така ги правя и нямам проблеми
- боядисвай с хубава боя на водна основа - аз ползвам Сократес - две ръце боя и няма да имаш проблеми.
Екстра си се справил![]()
Хубавото си е хубаво !
На хубавото не можеш да кажеш лошо!
Част от работната 2010г. http://prikachi.com/images.php?images/743/2784743M.jpg
SVE_TASHEV
новата ми придобивка която почнах да реставрирвам ама немога да определя далие рут или дадан блат
Ами сложи вътре една от рамките , които са зад кошера и ще разбереш. И чети малко повече.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Дадан Блат с вграден магазин.И наистина чети повечко.
рамките за дадан блат не стават опират на дъното и имат луфт от двети страни с по един пръст а рута са много малки
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))