Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 203

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Да се запази един народ 500 години, ако толкова дълго е бил подложен на асимилация и унищожение, е невъзможно.
    Именно - тъкмо това обясних в предния ми пост, че българския народ не се е запазил. След освобождението на тези земи има шепа хора, които са без идентичност, без лидери, без обединяващ императив, без ценности и с минало на роби. Историята ни от тогава до ден днешен е изтъкана само от предателства и тежестта на тази проклета просешка паничка за подаяния отвън - нямаме нищо от онова, което прави от дадена група индивиди, народ с едно общо име. Ние ще доживеем времето, когато ще има повече българи в чужбина, отколкото в България - къде го този народ, българския? Ние сме българи, само формално. Вече в съзнанието и на най- глупавите изплува прозрението, че тука държава няма да стане - защо няма да стане? Защото не сме онези българи, които са били завладени от "толерантните" османци.

Вече живеем във времена, в които можем да обикаляме света по- свободно. Където и да иде човек в Европа ще намери история - ще намери архитектура, ще намери наука, ще намери изкуство, ще види как тези цивилизации и общества са имали развитие, докато там са писали пиеси и симфонии, хората тук са гледали добитък и с това се изчерпва всичкото им битие. Защо се е получило така - нима българите, които са били основен фактор, та цяла Европа се е съобразявала с тях, са били глупави и некадърни? Не - не е това: били са роби, но са имали права, за да плащат данъци и да издържат империята, Османската, не Българската, и именно защото е Османска, не са си мръднали пръста за културно- цивилизационното развитие на местното население.

Виждаш ли сега как те връщам на твоя пост - за това казах, че не ми се пише по този въпрос. Мислиш, че си открил топлата вода и заявяваш "ха осмели се да кажеш на някого, че не е имало робство" - не бива да провокираш така лековато, толкова тежка тема, защото най- напред нямаш смелостта да осъзнаеш, че няма български народ. И не - не те виня за това, защото .... гадно е, но това е истина, която рано или късно ще трябва да си признаем, а не да я заобикаляме на гърба и злочестата съдба на българите, които са живели в робство: това е гавра, макар и в/у паметта на отдавна напуснали този свят хора, но да се настоява, че не били живели в робство, е гавра от най- обидните. За това и така започнах - че се изказвам, като човек. Човешкото в мен, доколкото го има, не ми позволява да отрека робството, на което са били подложени българите.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Наблюдател
    Регистриран
    29.05.2017
    Странна тема за този форум, но от друга страна винаги ми е било интересно как си представят хората османското робство.

Наблюдател
    Регистриран
    29.05.2017
    Дебата ми става много интересен. Може ли да помоля всеки който е писал по тази тема да пусне по един кратък пост с професията си. Бкагодаря

Цитат Първоначално публикувано от Талпа Виж публикацията
    Дебата ми става много интересен. Може ли да помоля всеки който е писал по тази тема да пусне по един кратък пост с професията си. Бкагодаря
    Ами защо ти не започна, а се криеш зад. някакъв измислен ник.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Интересно ми е мнението по този въпрос на Delta.e ...

Наблюдател
    Регистриран
    29.05.2017
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ами защо ти не започна, а се криеш зад. някакъв измислен ник.
    Веднага ще отговоря. Завършил съм история. Доста съм изчел по тази тема. За Османнската империя ми преподаваше проф. Цветана Георгиева. Мисля че тя е един от най- големите корифей в тази област. Интересна ми е вашата гледна точка, тази на лаиците. Не съм питал за имена а само за професии, за да получа някаква представа за пишещите по темата.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Веднага ще отговоря. Завършил съм история. Доста съм изчел по тази тема. За Османнската империя ми преподаваше проф. Цветана Георгиева. Мисля че тя е един от най- големите корифей в тази област. Интересна ми е вашата гледна точка, тази на лаиците. Не съм питал за имена а само за професии, за да получа някаква представа за пишещите по темата.
    Супер, ама я да чуем мнението на специалисът по темата...

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    РОБСТВО е имало, в пълния смисъл на думата, според мен. Не разбирам, как разполагайки с повече знания (които реално не променят картината) се опитваш да изпъкнеш над всеобщото мнение изказвайки различно мнение? Това се казва да се правиш на интересен.
    Успех.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Това не е критерий. Професията може да е коренно различна и дадения индивид да е доста навътре с материала, а може да му е доста близка, а да е пълен капук/неразбиращ/.

Наблюдател
    Регистриран
    29.05.2017
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Супер, ама я да чуем мнението на специалисът по темата...
    Специалистът е открил отговора за себе си. Ако някой го интересува да чете и да си вади заключения. Моля ви само пишете си за неща които разбирате че цялата тема е пълна със глупости. Прилича като бръщолевене по кръчмите между пияници. Исках даже да помоля модераторите да я махнат защото ако някой зачете ще умре от смях. Не искате да ставате за смях предполагам

Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •