Стратегията ми я диктува кръста. Понеже тази година ми се роди 2-ро дете и жената стъпва на пчелина точно 2-пъти . Сам 180 кошери си е доста весело. Та затова бройката ще я свалям. Но ми е влезла мухата да сменям и системата.
Стратегията ми я диктува кръста. Понеже тази година ми се роди 2-ро дете и жената стъпва на пчелина точно 2-пъти . Сам 180 кошери си е доста весело. Та затова бройката ще я свалям. Но ми е влезла мухата да сменям и системата.
При мен стратегията е намаляване на разходите до минимум и увеличаване не повече от 10% на пчелинаПри тея едрови цени няма смисъл да се блъска за алеуя....
Представителната извадка ми е крайно малка, че да е фактор. Април месец направих 3 отводки на по 2 р пило 1 мед и 1 празна пита + зрял маточник. Майките се оплодиха и края на юни изпълваха вече 10р лр. Направих конфигурацията преди слънчогледа, като 3-те майки оставих на по 1 корпус 5р лр. отгоре ХР и общи 4 медови корпуса 8р. Като всичкото запечатено пило качих в корпусите над хр. Тези 3 неподхранвани отводки с нищо... изградиха 32лр рамки и извадих 60 кг мед.... След слънчогледа ги разделих, като пчелата на крайните налетя в срения и ми дадоха и 6-8 кг букет с бодил.... но това не е важно...
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))