Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 20 от общо 22

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Добре де Матеев, твоите счетоводители какви м....и са клатили толкова години, че не са ти изработили перфектния калулатор?
    Ако ти лично се занимаваш с изготвянето на подобни калкулатори, тогава къде отива "Контрол-а на сложността?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Добре де Матеев, твоите счетоводители какви м....и са клатили толкова години, че не са ти изработили перфектния калулатор?
    Ако ти лично се занимаваш с изготвянето на подобни калкулатори, тогава къде отива "Контрол-а на сложността?
    Фирменото счетоводство е много по-сложно от този елементарен калкулатор, който ви го сглобих с идеята да даде реална представа, без при това да става прекалено сложен. Има си счетоводни стандарти, които трябва да се спазват, а в този калкулатор аз ви сглобих само най-важните неща, заобикаляйки всички стандарти.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Разбирам. Не си искал да товариш счетоводителите си със странични задачи за което .

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Прочетох темата, много е хубава, браво!
    Аз за същото нещо ползвам външен калкулатор . И аз като теб след пресмятане реших, че ми е по-изгодно да ползвам вече създаден калкулато, отколкото аз да си зъздавам такъв . Разбира се има и един недостатък...можеш да изчислиш историческа цена, а не бъдеща, но с малко усилия лесно се пресмята.

Имам въпрос - като цена ти е по-изгодно да ползваш външен транспорт, на база на зададените променливи, но...

Пресмяташ ли и добаваш ли в сметката на външния транспорт, евентуално загуба на стока, респективно репутация, която също е ДнМА, в следствие възникване на ПТП, кражба, нерегламентиран престой и т.н.? Имаш ли застраховка на стоката на път? Какво имам в предвид - движението на собствения транспорт можеш да контролираш (със системата за GPS проследяване), от къде минава, къде спира, за колко време. Можеш да контролираш състоянието му (дали е пиян преди да се качи на буса, дали е болен...). Да зададеш конкретни задачи - мини от тук или там, върни се еди кога си, на връщане мини през еди къде си, натовари еди какво си и т.н. Докато с външния транспорт тези параметри са невъзможни за контрол. Качил се собственика на фирмата пиян, ударил буса в дърво или буса се развалил на Бусманци и престоял на слънцето 12 часа, стоката унищожена, фирмата му с ограничена отговорност 2 лева, единствения актив е бус от 89г., вече ударен. Средствата и времето за осъждане повече от стоката, да не говорим за загубите нанесени в следствие на загуба на репутация.

Общо взето какви рискове и как ги пресмяташ в тази посока се интересувам...

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Aranis Виж публикацията
    Прочетох темата, много е хубава, браво!
    Аз за същото нещо ползвам външен калкулатор . И аз като теб след пресмятане реших, че ми е по-изгодно да ползвам вече създаден калкулато, отколкото аз да си зъздавам такъв . Разбира се има и един недостатък...можеш да изчислиш историческа цена, а не бъдеща, но с малко усилия лесно се пресмята.

Имам въпрос - като цена ти е по-изгодно да ползваш външен транспорт, на база на зададените променливи, но...

Пресмяташ ли и добаваш ли в сметката на външния транспорт, евентуално загуба на стока, респективно репутация, която също е ДнМА, в следствие възникване на ПТП, кражба, нерегламентиран престой и т.н.? Имаш ли застраховка на стоката на път? Какво имам в предвид - движението на собствения транспорт можеш да контролираш (със системата за GPS проследяване), от къде минава, къде спира, за колко време. Можеш да контролираш състоянието му (дали е пиян преди да се качи на буса, дали е болен...). Да зададеш конкретни задачи - мини от тук или там, върни се еди кога си, на връщане мини през еди къде си, натовари еди какво си и т.н. Докато с външния транспорт тези параметри са невъзможни за контрол. Качил се собственика на фирмата пиян, ударил буса в дърво или буса се развалил на Бусманци и престоял на слънцето 12 часа, стоката унищожена, фирмата му с ограничена отговорност 2 лева, единствения актив е бус от 89г., вече ударен. Средствата и времето за осъждане повече от стоката, да не говорим за загубите нанесени в следствие на загуба на репутация.

Общо взето какви рискове и как ги пресмяташ в тази посока се интересувам...
    Едно време и аз се дерзаех от подобни въпроси. И за да спим спокойно, застраховахме всеки един ТИР, който го изнасяхме за Русия. Още повече, че тогава бяха смутни години и руската и украйнската мафия върлуваха и отвличаха цели камиони. Впоследствие се натрупа статистика и установихме, че от няколко стотин тира катастрофира само 1 и отвлякоха само 1. Общите щети бяха на ниво около 0.3-0.5%, а застраховката беше около 3.5% от цената на стоката.

Тогава всъщност осъзнах, че застрахователите са много наясно с реалната вероятност за възникване на застрахователно събитие и определят премията така, че да е поне 5-6 пъти по-висока от тази вероятност. Следователно е много по-евтино човек САМ ДА СИ Е ЗАСТРАХОВАТЕЛ. Тоест да не застрахова нищо, а като настъпи събитието, просто да пие една студена вода или ракия (според случая). Статистически това е най-евтиният възможен вариант, и той се изплаща с течение на времето.

Та от тогава не застраховам нищо ..... и от дъжд на вятър се случва това онова, което аз го плащам без да кажа гък, и се успокоявам, че това е по-евтиният вариант. Та всичко е въпрос на сметки, риска и вероятностите - също.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ако не знаете за нещо каква е вероятноста да се случи, попитайте някой застраховател за колко пари би ви застраховал. След това разделете тази сума на 4 и ще разберете каква е истинската вероятност и какви пари ще загубите статистически от настъпването на подобно събитие.

Ако обаче не сте наясно с това и цял живот плащате застраховки на някой застраховател, вие просто се цакате жестоко, и това можете да го видите, ако след 10 години наплюнчите молива и теглите чертата .......

Откъде мислите, че печелят застрахователите?
    Ами от това, че хората не познават теорията на вероятностите, и са готови да плащат за нещо много повече пари, отколкото то всъщност струва. Тоест застрахователите печелят от най-човешката емоция - СТРАХ, и от знанието, че хората са готови да дадат много пари, за да трансформират страха си в СПОКОЙСТВИЕ.

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •