Хм ! Нещо не е така .
Този пост е редактиран от delta.e; 09.11.2016 в 20:49.
Според мене няма никаква кампания за злепоставяне на Българския мед. Просто поредния некомпетентник пуска поредното некомпетентно мнение под формата на статия. Интернет е пълен с всякакъв подобен буклук, така че защо се учудвате. Пак бих казал НАРОДОПСИХОЛОГИЯ - както на производителите, така и на купувачите. Да, има кофти производители-тарикати, но такива ги има във всеки един бранш. Бъдете сигурни в това !!!!! Има и добри производители, и те страдат от далаверите на мошениците, но това пак е така във всеки един бранш.
Колкото до народа - разбира се, че той няма да вярва на производителите, дори и всичките те съвкупно да са от перфектни по перфектни. Просто такава е нашата НАРОДОПСИХОЛОГИЯ, но нека да не се повтарям. Ние, производителите на мед, сме част от същия този народ, и робуваме на същата тази народопсихология, така че нищо ново под небето.
Аз лично си мисля, че тази статия само може да ни бъде от полза. Това е защото цитираните в статията методи за определяне на уж "истинския" мед са подвеждащи за тези, които им повярват (пак народопсихология, но този път в наша полза). Нека хората да се научат да палят клечки с кибрит или да слагат капки с йод, за да се убедят, че нашия мед НАИСТИНА Е ИСТИНСКИ И КАЧЕСТВЕН. И когато се успокоят, спокойно ще дават по-висока цена, горди че са си купили "истински" продукт (пак народопсихология).
Според мене опасни са статиите, в които се говори за ХМФ, инвертаза, антибиотици, пестициди и всякакви други трудно откриваеми микросъставки. В случая обаче тази статия предлага БАБЕШКИ МЕТОДИ за тестване на меда, и нашия мед спокойно ще премине през тези тестове. И дано народа с неговата си народопсихология наистина да повярва в тази статия, защото така 99.99% от нашия мед наистина ще се окаче КАЧЕСТВЕН и БЕЗПРОБЛЕМЕН.
Пчелар да убеди клиент, че пчелите ядат захарен сироп, а складират мед(от растения) за пчеларя е равносилно на геройство. Мисия невъзможна бих казал.
Утре ще говоря с двама по въпроса .
Няма , само да ни цакат .
Статия от канал3, че даже и без автор - мда.
Кампания - звучи някак по- конспиративно да го кажем, но да е "платена" поръчка, не бих се учудил и ще кажа защо. Защото медът НЕ Е изкупен - имам доста колеги, на които меда им си стои и за сега нямат намерение да го дават на цена под 4лв. Търговеца, с който се пазарих тази година ме щракна тънко от 4,50 ДОГОВОРЕНА - уви само устно - цена на 3,50 и само къде не го набих. След това ме търси поне още 4-5 пъти с некви алабализми "ама нямало възможност за повече - ма тя цената ще пада още, аз заради теб, щот си мой човек" и прочие дивотии. Накрая от нема на къде - "слушай на зор съм, трябват ми спешно два тона". Та си дойдохме на 4,50.
Прочее - имам още около тон и няма да го дам под 4лв. Таковал съм им такованката - много пчелари се подлъгаха на стария трик ..... и тази година ..... колко пъти още ще го играем този сценарий не знам, но явно ще е докато масата пчелари проумеят простата истината, че това са чисто тирикатски, търгашески номера. Ще извадят от сух кладенец вода, само и само, да те ударят колкото се може повече в цената.
Разберете, че докато не спрем да си даваме продукцията на безценица, със абсолютна сигурност, ще продължават да ни го изкупуват на безценица - толкоз е просто, че по- просто не знам как е възможно да бъде.
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
Колега,напълно съм съгласен с твоето мнение.Тази година,още в самото начало ни подготвиха психически за тази цена на медаПоздрави.
kando аз ей това го постнах в този смисъл ма никой не ме разбра и на всичкото отгоре го прехвърлиха в хумор, шеги и вицове . Чесно да ти кажа хич не е шега но ако на някой му се струва може да се пробва!!
ПРОДАВАМ ПЧЕЛЕН МЕД РЕКОЛТА 2016ПРОДАВАМ МЕД 20 ТОНА . ЦЕНА ПО ДОГОВАРЯНЕ НА ЧЕТИРИ ОЧИ И ДВЕ РЪЦЕ , МОИТЕ!
Моля да пишат само мераклиите!Прикачени изображения
![]()
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))