Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 86

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    На човека му трябва сянка и завет, а всички го затрупват с предложения за медоноси. Медоносната растителност в един двор не стига за един кошер, та камо ли за цял пчелин.
    Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 01.04.2016 в 06:51.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Широколистните дървета, разположени зад кошерите на разумни разстояния едно от друго, трябва да засенчват кошерите през лятото, когато слънцето е високо и силно. През зимата, листата окапват и кошерите ще са максимално огрени от слънцето, което ще е ниско и ще ги грее отпред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Като гледам снимките ще стане хубав пчелин.При разположението му обаче едва ли проблема е -сянка и завет.Най-добре ограждане с маскировачна мрежа и зелен цвят на кошерите.В переспектива бързо растящ жив плет от всички страни.Също така молебен -да не вали от 25 юли ,до 15 август. Дано не изчезне мрежата още преди поставянето на кошерите.

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    За мрежата и аз имах притеснения но така реших , не ми се гледа бодлива тел . Коловете даже съм им оставил няколко тестови да вида дали някой ще се реши да пипне 70 кила е единия и ни се такова таковата докато ги пренесем . Последната къща е точно от където съм снимал 20-30 метра колкото е и черния път , предполагам за това си писал за валежите . За криене трудна работа по-скоро ще мисля за някаква охрана или застраховка за мое успокоение , а и е населено все пак за да се стигне до там трябва да се мине през къщи и т.н. което доста ще ги затрудни . Далеч съм от мисълта , че нещо може да се предпази ако някой е решил да краде но предпазвам до колкото мога и гледам да ми е кеф , като ида там .

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    А бе твоето решение е добро , но решат ли да пипат нищо не ги стряска!Нито табели нито камери.Дано и в бъдеще продължава така.
    Късмет!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    ...На човека му трябва сянка и завет...
    Да, така е - на човека(пчеларя) му трябва сянка, а дали и на пчелите им трябва, докато за завета, защита от ветрове си е повече от препоръчително, особенно за пчелите...

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Taka, като гледам този двор на снимките, без сянка ще е тегава работа - виждал съм в големи жеги и пило да изхвърлят. Та конкретно за сянка силно препоръчвам пауловнията - това дърво ..... е най- невероятното дърво, което съм виждал, сеща ме за онази приказка, мисля че "Джак и бобеното зърно" се казваше.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Наблюдател
    Регистриран
    09.07.2016
    Пчеларски район
    Горна Оряховица
    Колеги, като стана дума за жив плет и влечащи растения се сетих за повета, не го обичам особено, но е късен медонос и става добра ограда от него, особено в комбинация с акация.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Taka, като гледам този двор на снимките, без сянка ще е тегава работа - виждал съм в големи жеги и пило да изхвърлят. Та конкретно за сянка силно препоръчвам пауловнията - това дърво ..... е най- невероятното дърво, което съм виждал, сеща ме за онази приказка, мисля че "Джак и бобеното зърно" се казваше.
    За пчелин е много добра. Висока става и няма да ти пречи на работата, обилна сянка и медонос. Аз я имам в пчелина и завзема половината пчелин, добавени и другите овощия пчелите няма от къде да минат.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Колега alekks , Честита нова година и на теб!
    Колкото до твоят въпрос мисля че фотоволтаиците няма да вредат на пчеличките.Работата ми е такава че много пътувам и където видя пчелин се оглеждам какво има около него.Виждал съм на 3-4места пчелини в непосредствена близост да фотоволтаици.Смятъм че колегите щом ги държат там няма никаква опастност за пчелите.

Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •