Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 76

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    За да месите питки трябва пудра захар.Не намерих такава тема ,за това бихте ли споделили как мелите захарта.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Спиралата се върти около себе си.До нея има метален профил.Казана се върти около тях.Максиме, не се мъчи-отиди при някой фурнаджия и си омеси питките.Ти ще му дадеш мед и всички ще са happy!Поздрави!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Спиралните тестомесачки, са по-добри защото във тях може да омесите и един килограм тесто.Казвам го на база дългогодишен хлебарски опит.Не че във виличните е невъзможно, но е по-трудно.Вместимоста им се определя на литри.Например-20 литрова побира 10 килограма тесто.Същата такава нова турска струва приблизително 2000 лева.Търсете втора ръка и то сега е момента, преди подготовката за новия летен сезон.Това е за летните курорти.Най-добре трифазна друга е мъка.Най-добри, както и колите са италианските.
    За италианскте коли може да поспорим ,за мен те са най големите боклуци.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    И аз съм любопитен за питките със захар на кристали

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Добре, ясно няма да се дразним с хората.Ама някой ще каже ли какви са тия питки със захар,която не е на пудра?

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Добре, ясно няма да се дразним с хората.Ама някой ще каже ли какви са тия питки със захар,която не е на пудра?
    Ами със гореща вода и лимонена киселина за инвертиране.
    Тука има две рецепти - при едната, питките в прясно състояние имат консистенция на пяна ( напр. българския Стартовит), при другата - в прясно състояние консистенцията е като на гъст сироп (хайде да не казвам марка). Ако се напълнят във найлонови пликчета, след като стегнат на следващата сутрин, със един тапицерски нож много лесно се режат на филийки (както се реже хляб)

На всякъде другаде по света, до колкото знам, питките се правят от кристална захар, а не от пудра. По-лесно е да включиш дрелката, със приставката за бъркане на бетон, отколкото да се занимаваш със пудра захар и месене на тесто (особенно пък без тестомесачка)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Във фуражомелка на най-ситното.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Във фуражомелка на най-ситното.
    А няма ли опасност захарта да се карамелизира, да полепне по машината и тя да изгори?

А иначе най-добри питки стават, когато рецептата не включва употребата на използва пудра захар, а кристална.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    [QUOTE=scutellator;76461

А иначе най-добри питки стават, когато рецептата не включва употребата на използва пудра захар, а кристална.[/QUOTE]

Никога не съм чувал и правил питки с кристална захар .Ако споделиш рецепта и подробности ,големия ми проблем с меленето отпада.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Дамянич, защо махна рендето? В Щутгарт му слагат двигателя под капака.Това за фаса ми е непонятно?

Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •