За да месите питки трябва пудра захар.Не намерих такава тема ,за това бихте ли споделили как мелите захарта.
За да месите питки трябва пудра захар.Не намерих такава тема ,за това бихте ли споделили как мелите захарта.
Спиралата се върти около себе си.До нея има метален профил.Казана се върти около тях.Максиме, не се мъчи-отиди при някой фурнаджия и си омеси питките.Ти ще му дадеш мед и всички ще са happy!Поздрави!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
И аз съм любопитен за питките със захар на кристали![]()
Добре, ясно няма да се дразним с хората.Ама някой ще каже ли какви са тия питки със захар,която не е на пудра?
Ами със гореща вода и лимонена киселина за инвертиране.
Тука има две рецепти - при едната, питките в прясно състояние имат консистенция на пяна ( напр. българския Стартовит), при другата - в прясно състояние консистенцията е като на гъст сироп (хайде да не казвам марка). Ако се напълнят във найлонови пликчета, след като стегнат на следващата сутрин, със един тапицерски нож много лесно се режат на филийки (както се реже хляб)
На всякъде другаде по света, до колкото знам, питките се правят от кристална захар, а не от пудра. По-лесно е да включиш дрелката, със приставката за бъркане на бетон, отколкото да се занимаваш със пудра захар и месене на тесто (особенно пък без тестомесачка)
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Във фуражомелка на най-ситното.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
[QUOTE=scutellator;76461
А иначе най-добри питки стават, когато рецептата не включва употребата на използва пудра захар, а кристална.[/QUOTE]
Никога не съм чувал и правил питки с кристална захар .Ако споделиш рецепта и подробности ,големия ми проблем с меленето отпада.
Дамянич, защо махна рендето? В Щутгарт му слагат двигателя под капака.Това за фаса ми е непонятно?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))