Аз имам 6 кошера с мрежесто дъно които оставям постоянно отворени.Досега да чукам на дърво не съм имал проблеми и семействата се развиват много добре.Планирам закупуване на нови кошери и мисля да ги взема същите.
Аз имам 6 кошера с мрежесто дъно които оставям постоянно отворени.Досега да чукам на дърво не съм имал проблеми и семействата се развиват много добре.Планирам закупуване на нови кошери и мисля да ги взема същите.
Много благодаря за бързия отговор.
<p>
Моите кошери са без подвижно дъно и от 3 години ги зазимявам с магазините отгоре без преграда между плодника.Дъната са пригодени за вътрешни прашецоуловители.Отворите са 20х20 см и са постоянно отворени.До сега не съм имал проблеми.</p>
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
Искам да допълня колегите с това,че би било добре да се отстранят двете крайни пити в магазините(корпусите) за да става по-добро проветрение в кошера.Когато са отдолу,дори и при 100% мрежесто дъно(както съм аз),крайните пити ги хваща лек мухъл,а ако студените месеци са влажни и мъгливи(както се случи тази),това е гарантирано.Затова за да запазите чисти питите,по-добре сложете 8 вместо 10 или 6 вместо 8(според вида).
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))