Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 13 от общо 13
    Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Центърът на тежест трябва да е възможно най ниско. Също има значение колко широка е стъпката или колкото повече площ, толкова по-стабилна. Перални те имат чугунна или бетонна тежест + амортисьори и/или пружини.
    По знаещите да ме поправят, ако греша.
    Прав си. По-знаещи няма.
    Моята Лега е 9 рамкова радиална - 52см диаметър с прави крака и подскача при високи обороти. Затова съм спретнал едно парче ПДЧ плот, върху който завинтвам центрофугата и така нямам проблеми. Профилът на краката така е огънат и разпробит фабрично, че с три болта закрепването е безпроблемо.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Някъде съм чел, че колкото е по-голям диаметърът на центрофугата, толкова е по-стабилна. Освен това, при по-голям диаметър, центробежните сили са по-голями и по-равномерни по различните части на питата. Затова избрах по-голяма центрофуга, въпреки, че имам едва 12 кошера с пчели. В процеса на центрофугирането държа крана за меда отворен над голяма тенджера, защото в противен случай нивото на меда достига втулката, в която оста на коша с питите влиза в дъното. При 20 рамкова центрофуга, с едно зареждане вадя над 20 кг мед. Понякога се случва да има биене и подскачане, но това не ми създава сериозни проблеми. Мисля, че радиалните центрофуги са по-предразположени към биене от хордиалните, поради по-голямото тегло на питите на едно зареждане при относително по-малко тегло на неподвижните части - казан и т.н.

Наблюдател
    Регистриран
    27.12.2015
    Пчеларски район
    Silistra
    Продавам акациев мед от 2015 г. 8 лв за килограм.
    Тел:089 46 94 887
    ^32C22C6F919CCCD7F7E86EAB765C56615B41E7D375A0451FBF^pimgpsh_fullsize_distr.jpg

Не знам каква е причината но тази година в Силистренско търговците не се нтересуват от акациев мед .... и предлагат ми да им го продам на 5 лв. ..... казват , че за тях всичко минава за "букет" . Ееее ... аз пък нема им го дам !

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •