Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 50
    Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Колега 2-3 седмици е малко изчакай поне към 2 месеца(базикам се) Няма какво да чакаш слагай една пита с прясно пило(яйца) там пчелите ще ти покажат има ли майка.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Колега 2-3 седмици е малко изчакай поне към 2 месеца(базикам се) Няма какво да чакаш слагай една пита с прясно пило там пчелите ще ти покажат има ли майка.
    Те едва са започнали да му снасят и да се оправят, и като започне да им взема пило, да развали и другите. Този ако има майка ще започне да снася, ако няма - бита карта. Аз бих постъпил по друг начин - просто ще потърся майката и решавам проблема от раз.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Колега 2-3 седмици е малко изчакай поне към 2 месеца(базикам се) Няма какво да чакаш слагай една пита с прясно пило(яйца) там пчелите ще ти покажат има ли майка.
    2-3 е малко определено. Грубо 15 дена докато се излюпи майката и още 15 дена да се оплоди си е месец. Вчера прегледах 4 отводки на 25тия ден и още няма оплодена майка и другите не ги преглеждах, на 30тия ден ще ги проверя всичките и ще разформирам тези без майка.

Наблюдател
    Регистриран
    16.03.2015
    Пчеларски район
    Елин Пелин , Ихтиман
    Из чакай времето е малко някои са по мудни то ще си покаже

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Като нямат пило и евентуално маточници тези майки от къде ще дойдат?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Прочети внимателно от началото и ще разбереш и наблегни на пост №9.
    Съвета, който си му дал в 11 пост е най-удачен, за да установи има или няма майка, но дали това би му дало отговор на въпроса, е трудно да се каже. Това зависи от него т.е. трябва да знае, за какво се слага това пило и какво би следвало да се случи, ако има или ако няма майка.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Прочети внимателно от началото и ще разбереш и наблегни на пост №9.
    Съвета, който си му дал в 11 пост е най-удачен, за да установи има или няма майка, но дали това би му дало отговор на въпроса, е трудно да се каже. Това зависи от него т.е. трябва да знае, за какво се слага това пило и какво би следвало да се случи, ако има или ако няма майка.
    Пост номер 9 явно не съм го видял сори
    Само контролна рамка с пило иначе да чакаш да пронесе майката ама ако не се е върнала от брачния полет? Така губиш ценно време в чакане,слагай пита с пило поне ще си сигурен има или не царица!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Неоплодени майки прояли маточниците и се мотаят.
    При мен тази година става бавно работата, изглежда че ще ги чакам повече от 30 дена. Хубаво времето а не излизат да се оплождат а има маики в тези които прегледах. Заложил съм 30 майки да се оплождат а ми трябват 20, така че има мегдан за 10 броя фира.

Наблюдател
    Регистриран
    06.06.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Неоплодени майки прояли маточниците и се мотаят.
    При мен тази година става бавно работата, изглежда че ще ги чакам повече от 30 дена. Хубаво времето а не излизат да се оплождат а има маики в тези които прегледах. Заложил съм 30 майки да се оплождат а ми трябват 20, така че има мегдан за 10 броя фира.
    Колега какво стана оплодиха ли се майките ,че и аз имам същия проблем днес им е 32я ден .Чудя се дали да не им смачкам главите

Наблюдател
    Регистриран
    05.11.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от dragoni Виж публикацията
    Колега какво стана оплодиха ли се майките ,че и аз имам същия проблем днес им е 32я ден .Чудя се дали да не им смачкам главите
    Много време ги чакате да се оплождат тия майки. Десетина дни след излюпването майката е оплодена и започва да снася.

Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •