Колега 2-3 седмици е малко изчакай поне към 2 месеца(базикам се) Няма какво да чакаш слагай една пита с прясно пило(яйца) там пчелите ще ти покажат има ли майка.
Колега 2-3 седмици е малко изчакай поне към 2 месеца(базикам се) Няма какво да чакаш слагай една пита с прясно пило(яйца) там пчелите ще ти покажат има ли майка.
2-3 е малко определено. Грубо 15 дена докато се излюпи майката и още 15 дена да се оплоди си е месец. Вчера прегледах 4 отводки на 25тия ден и още няма оплодена майка и другите не ги преглеждах, на 30тия ден ще ги проверя всичките и ще разформирам тези без майка.
Из чакай времето е малко някои са по мудни то ще си покаже
Като нямат пило и евентуално маточници тези майки от къде ще дойдат?
Прочети внимателно от началото и ще разбереш и наблегни на пост №9.
Съвета, който си му дал в 11 пост е най-удачен, за да установи има или няма майка, но дали това би му дало отговор на въпроса, е трудно да се каже. Това зависи от него т.е. трябва да знае, за какво се слага това пило и какво би следвало да се случи, ако има или ако няма майка.
Неоплодени майки прояли маточниците и се мотаят.
При мен тази година става бавно работата, изглежда че ще ги чакам повече от 30 дена. Хубаво времето а не излизат да се оплождат а има маики в тези които прегледах. Заложил съм 30 майки да се оплождат а ми трябват 20, така че има мегдан за 10 броя фира.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))