Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 13 от общо 13
    Потребител
    Регистриран
    07.11.2010
    Да прав си това ми е ясно. Но аз правя майките без присъствие на майка в кошера. А искам да вадя млечице с присъствие на майка това не ми е ясно.

Потребител
    Регистриран
    13.06.2011
    Пчеларски район
    Бургас
    evil_dea ,прочете ли ДО ТАШМАЙДАН И ОБРАТНО Част втора -- http://www.iasrj.eu/index.php/novini...idan-i-obratno , има малко информация. Интересно от статията е какъв метод ползват в Дебелец - цитат:"Колкото до технологията за получаване на млечицето, нашата, изпитвана миналата година на опитния пчелин в Дебелец би била интересна на сръбските колеги. При нея се получава обилно количество млечице от напълно нормални семейства, без да се налага те да се преустройват, осиротяват, освежават или каквото и да било друго.". Дано има някой запознат, да даде малко повече инфо.Аз смятам да пробвам т. г. с апарат Никот , но още не съм сигурен че така е най- удачно. Успех.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Я не се занимавай с глупости и си вземи игла за пренасяне , какво ще постигнеш с 200 яйца.

http://www.youtube.com/watch?v=2__T6...eature=related

За събирането на млечицето може да си издялкаш дървена лъжичка (шпатулка).
    Много интересна помпичка използват за изсмукване на пчелното млечице. Прилича ми малко на самоделка или нещо приспособено, някой има ли представа дали някаде се продава нещо подобно?
    Да попитам колегите с опит в добиването на пчелно(майчино) млечице, приблизително от колко маточника се получават да речем едно шишенце от 10 грама?

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •