Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 70

Тема: Пчелояд

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    А иначе наи добрият ефект е парцал напоен със сероводород напъхан в дупките но откъде да го намеря.
    Това не е решение. Пчелоядите на ден правят преходи от няколко по 10 км.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Така го пишат по книгите пчелоядите гнездят в дупки дълбоки по 2-3м така че неможе да стигнеш до яицата затова пишат че се пъхат парцали напоени със сероводород за да се задушат а иначе знам че е газ.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    А другият начин е станиол нарязан на ленти и окачен да виси.И да убиете няколко пчелояда и да ги окачите да висят около кошерите.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Така го пишат по книгите пчелоядите гнездят в дупки дълбоки по 2-3м така че неможе да стигнеш до яицата затова пишат че се пъхат парцали напоени със сероводород за да се задушат а иначе знам че е газ.
    Тоя който го е писал нищо не разбира! Как ще напоиш парцал с газ? Може да е вещество, което да отделя този газ, но не и той самия!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колега,като ги видиш 30-40 парчета накацали по мрежата до кошерите и не дават една пчела да избяга ще размислиш.Гърмял съм пиратки,ракетки с газов пистолет,блъскал съм тенекия, е не ще и не ще.Единствено не съм пробвал алармата с хищните птици,ама темата за кошерите съвсем ще се прецака.

Забранен
    Регистриран
    24.12.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    Колега,като ги видиш 30-40 парчета накацали по мрежата до кошерите и не дават една пчела да избяга ще размислиш.Гърмял съм пиратки,ракетки с газов пистолет,блъскал съм тенекия, е не ще и не ще.Единствено не съм пробвал алармата с хищните птици,ама темата за кошерите съвсем ще се прецака.
    Колега пробвай следното. режеш огледало 10 * 10 см и слепваш двете парчета в задната част пробиваш дупка в горната част на средата и закачаш в пчелина на слънчево място. Тези гадове колкото са лакоми толкова и страхливи. Изпитано работи!

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от atanasov_msb Виж публикацията
    Колега пробвай следното. режеш огледало 10 * 10 см и слепваш двете парчета в задната част пробиваш дупка в горната част на средата и закачаш в пчелина на слънчево място. Тези гадове колкото са лакоми толкова и страхливи. Изпитано работи!
    По-лесен вариант е да навържеш стари аудиодискове,аз съм го направил заради черешите в двора.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    А пчелите знаят ли го това?
    Пчелоядът е имунизиран доколкото знам.
    Той дори е по-скоро полезен за пчелина, защото е много териториален спрямо други видове.
    Имахме една ненормална учителка по биология и ме накара да пиша за Червената книга.
    60 страници минимум, а следващата година я освидетелстваха и пратиха в почивка.

Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    tsc1 Предложи хардуер за целта

Сещам се за автоматизирана пушка за пейнтбол. А и ще върши работа за мечки, кълвачи и други "ВРЕДИТЕЛИ".
    https://www.youtube.com/watch?v=-JvxnrzB1Jk

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Предложи хардуер за целта
    По-надолу Атанасов твърди, че тези птички са плашливи. Ето на това трябва да се заложи. Кой им е естествения враг в природата? Плашат ли се от човека? За да се реши един проблем, най-напред трябва да се изучи.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Зеге, чук и много гвоздеи
    Направих го преди 5 години и все още върши работа. Вече 3-4 години имам черни синигери

Тази година имам и пчелояд на пчелина - голям красавец. Все не мога да го снимам, много е страхлив.
    На калпавия пчелар - пчелояда му пречел
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •