Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 20 от общо 43

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ами избий акарите и смени меда. Аз така бих постъпил, но не се наемам да давам съвет на други. Това твоето са отчаяни действия, без гаранция за успех. Изпаднал си в ситуация, в която едва ли някой би се наел да ти даде разумен съвет, защото може би вече е късно да се направи каквото и да било. Риска си е само твой, и решението си е твое. И ако измрат и останалите семейства, никой не би се наел да сподели вината, давайки ти несигурен и неизпробван съвет.

Аз лично веднага бих третирал на риск с Чекмайт или Байварол. И след това веднага бих сложил питка над гнездото и инвертиран захарен сироп в хранилката. Не ти го препоръчвам обаче на тебе, защото си нямам никаква представа дали това ще подействува или вече е късно.

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    община Белоградчик
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ами избий акарите и смени меда. Аз така бих постъпил, но не се наемам да давам съвет на други. Това твоето са отчаяни действия, без гаранция за успех. Изпаднал си в ситуация, в която едва ли някой би се наел да ти даде разумен съвет, защото може би вече е късно да се направи каквото и да било. Риска си е само твой, и решението си е твое. И ако измрат и останалите семейства, никой не би се наел да сподели вината, давайки ти несигурен и неизпробван съвет.

Аз лично веднага бих третирал на риск с Чекмайт или Байварол. И след това веднага бих сложил питка над гнездото и инвертиран захарен сироп в хранилката. Не ти го препоръчвам обаче на тебе, защото си нямам никаква представа дали това ще подействува или вече е късно.
    За акара е ясно , но всичкия мед няма как да го подменя. А за тия дрожди , за пръв път чувам. Дано да помага очистителното облитане.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от salash Виж публикацията
    Имам един умрял кошер и занесох умрели пчели за изследване. Резултата беше , много акари и пчелите загинали от дрожди.
    Обясниха ми , че са събрали гроздова захар. В радиус от 3км. няма лозя. Въпроса ми е , какво може да се направи за другите семейства ,които предполагам също са събрали гроздов мед ,но все още са живи?
    Явно са имали в предвид плодова захар. Нектар от плодове. Но щом другите са добре и са се облетели, не се притеснявай. Сложи им чиста питка без примеси над рамките и чакай пролетта. А за акара, има десетки препарати, които вършат работа.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    община Белоградчик
    За акара , есента бях сложил ленти Варостоп , но явно не вършат работа. Сега мисля да ползвам оксалова киселина, въпреки , че някъде пишеше , че се забавя развитието на семейството.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от salash Виж публикацията
    За акара , есента бях сложил ленти Варостоп , но явно не вършат работа. Сега мисля да ползвам оксалова киселина, въпреки , че някъде пишеше , че се забавя развитието на семейството.
    Коега ,би ли споделил по колко ленти слагаш на кошер и кога.

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от кубрат Виж публикацията
    Имам 12 семейства миналогодишни отвотки.Смятам,че съм ги зазимил с достатъчно мед,но след 20 януари беше топло за сезона и реших да проверя 4 семейства защото колеги ми бяха казали,че пчелите им са се качили на горната летва.Наистина и на 4-те сандъка пчелите бяха горе и реших да храня.Вече два пъти съм хранил и вчера проверих дали са вдигнали и установих,че един от слабите а те са два е с много малко пчела.Свалих възглавницата и видях,че има много умряла пчела на дъното.Въпросът ми е;къде ми е грешката при положение,че имат много мед?
    недеј да се много касаеш за това што има подмор на д-ното, оште е рано неса почнали с п-лни активности, иначе умрјалите пчели ште изнесат те или ти ште ги помогнеш когато отоплее.
    оште нешто, Георги ти е много хубаво отговорил на в-проса, сега стави си прст на челото, да сетне не тураш јумрук

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •