Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 82 ПърваПърва 12341252 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 901

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    25.03.2013
    Моля за съвети!Мисля утре да разцепя един силен 12 рамков ДБ на две равни части заедно и с летящата пчела.Ще приложа млада оплодена майка.Ще ги подхранвам редовно тези 2 месеца (Август,Септември).Въпроса ми е,имат ли време да укрепнат добре,да мога успешно да ги зазимя?Смятам ако се позабавят малко с развитието си ще им помагам с някоя друга пита с пило от другите кошери.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз в момента разцепвам на 3 - старите пчели и старата майка ги слагам в чисто нов кошер, а младите пчели с питите ги деля на две и им придавам нови оплодени майки. Ако приемем, че майките снасят средно по 2000 яйца на ден благодарение на интензивното хранене, то тогава са достатъчни само 45 дена и най-слабото семейство да стане силно.

Друг е въпроса трябва ли ти много силно семейство за влизане в зимата, или не. По-слабите семейства пак ще презимуват, но ще изядат по-малко мед. По-слабото семейство иска по-малко лентички против акари, по-малко Нозестат против нозематозата и въобще по-малко захар за подхранване. А напролет имаш предостатъчно време за подсилване както на слабите, така и на силните семейства.

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз в момента разцепвам на 3 - старите пчели и старата майка ги слагам в чисто нов кошер, а младите пчели с питите ги деля на две и им придавам нови оплодени майки. Ако приемем, че майките снасят средно по 2000 яйца на ден благодарение на интензивното хранене, то тогава са достатъчни само 45 дена и най-слабото семейство да стане силно.

Друг е въпроса трябва ли ти много силно семейство за влизане в зимата, или не. По-слабите семейства пак ще презимуват, но ще изядат по-малко мед. По-слабото семейство иска по-малко лентички против акари, по-малко Нозестат против нозематозата и въобще по-малко захар за подхранване. А напролет имаш предостатъчно време за подсилване както на слабите, така и на силните семейства.
    Блажени са вярващите.По тази логика трябва да поддържаме само слаби с-ва,че е по-изгодно икономически.Но ,нищо чудно ,че се мисли и отговаря по този начин след като човек гледа пчели от няколко месеца.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Слабото семейство консумира повече, защото му е нужна повече POWER, за да изкара студовете.
    Силното семейство има по едри пчели с повече мастна тъкан и по добре зимува.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    Наложи ми се да използвам тази година небоядисани кошири , та въпроса ми е :
    Мога ли да ги боядисам (кошерите и магазините )докато пчелита са вътре и ако може какви рискове крие .
    Благодаря предварително

Забранен
    Регистриран
    11.03.2011
    Дори и жила може да не отнесеш- аз винаги така ги боядисвам и няма никакъв проблем. Действай спокойно.

ANIBAL
    Guest
    Всякак може.Моят съвет е да си приготвиш един резервен кошер.Него да подготвиш както трябва.И боядисването.И да преместиш едно по едно от семействата във всеки освободил се кошер ,след нужната подготовка.

Наблюдател
    Регистриран
    28.06.2011

ИМАМ ВЪПРОС

Искам да попитам от каде мога да се сдобия с пчела майка??

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Попитай тук www.srednogorska-pchela.piczo.com
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Колега,
    Пиши от къде си, иначе всеки от колегите в района си има поне по един майкопроизводител.

Национална Развъдна Асоциация по Пчеларство – гр.Пловдив
    4000 Пловдив
    бул. Д. Менделеев №12
    доц.д-р Пламен Петров
    тел.: (32) 123-456; 123-789
    факс: (32) 123-456
    е-поща: info@nrap-bg.org

"Аписселект - Кисов и синове"
    с. Виница, общ. Първомай.
    e-mail:office@apisselekt.com
    0878906821,0878906822

Успех.
    Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.

Страница 2 от 82 ПърваПърва 12341252 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •