Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Курс по пчеларство

Гласували
95. Не можете да гласувате в тази анкета
  • не искам да плащам

2 2.11%
  • безплатен

17 17.89%
  • от 100 до 200 лв.

34 35.79%
  • от 250 до 400 лв.

12 12.63%
  • от 500 до 700 лв.

6 6.32%
  • от 700 до 1200 лв.

3 3.16%
  • 1 месечен курс

18 18.95%
  • 2 месечен курс

5 5.26%
  • 3 месечен курс

7 7.37%
  • 6 месечен курс

5 5.26%
  • 1 годишен с практика

12 12.63%
  • трябва да има практика

53 55.79%
  • не трябва да има практика само теория е достатъчна

1 1.05%
  • не ме интересува

12 12.63%
Отговори на анкетата
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 54

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Не си мисли, че САЩ, Русия и ЕС, ще се зарадва много на български политик, който защитава националните си интереси.
    Проблема е, че не ги ебе за народа, слугуват на великите сили, и най-важното са собствените им банкови сметки...

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Проблема е, че не ги ебе за народа, слугуват на великите сили, и най-важното са собствените им банкови сметки...
    Именно. Великите сили си поставят марионетки, като им дърпат конците с помощта на банкови сметки.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Не, че е по темата, но -> International Political Economy (5th Ed)
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Не се и съмнявам че бройката е толкова ограничена най-големия курс които съм срещал е от 15 човека, за разлика от тук ако се прави събираме 30-40 човека на различно ниво изръсваме както каза един куп информация и кои разбрал кой не е важно важното да отчетем хората и да се вземат парите от програмата....

Аз съм по-скоро за това да има за начинаещи , за напреднали и майсторски класове с практика, изпити и различна продължителност на курса и платени

Например IBRA освен че си плащаш курса отделно плащаш и да се явиш на изпита при това няма гаранция че щом си плащаш ще минеш (мисленето от рода сега ща скъсам че да лапна още едни пари следващия път го няма)
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Ще ми позволите ли едно лирично отклонение пак по темата. Зависи от курса и кой го води аз имам курс за който заплатих 100 лв. Интересното е в случая след като доста хора го изкараха който и те като мен мислеха да участват по програмите защото една квалификация дава бонус точки забравих колко точно. Изведнъж този ми курс се оказа невалиден защото бил малко часове или по точно си е валиден но не и за точковата схема (това ми кипна чайника и така се ядосах че хич не си направих труда да се наредя и да участвам по програмата). Цялата схема пак е направена за пари. Едни хора сметнаха че много колеги се сдобиха с китап и си казаха ооо я ние да кажем че курса който са карали е малко часове и да го обявим за невалиден и ще проведем нови курсове който ние ще водим за еди колко си пари и така нататък. Повече от 100 лв не бих дал и накрая не смятам че този курс при който и да е било ще ме научи как да си гледам кошерите ... Бих записал курс за майкопроизводство където има много тънки моменти и винаги има какво да научиш но пак както писах по горе зависи от лектора ако е читав тогова съм склонен да дам и малко повече пари за курса. Но ако е бай Иван дето прави майки като отнема майката и залагат свищеви няма да дам и 2 лв и такива сме виждали... Склонен съм да се съглася с колегата solaris60 дадения курс трябва да се провежда от дадените дружества по места (не всеки е склонен да пътува далеч от града си) с лектори както си му е реда но лошото е че от дружествата изчезнаха младите колеги останаха само възрастните колеги който отблъстнаха младите и сега само вегитират и отчитат дейност ... Извинявам се за лекото отклонение
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    http://www.umt.edu/sell/programs/bee/about.php

http://us9.campaign-archive1.com/?u=...9&e=f5f7a1b05f)

Ей ви пчеларски курс. Практическата част се извършва от акредитирани от университета ръководители по места.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    http://www.umt.edu/sell/programs/bee/about.php

http://us9.campaign-archive1.com/?u=...9&e=f5f7a1b05f)

Ей ви пчеларски курс. Практическата част се извършва от акредитирани от университета ръководители по места.
    Дони, искаш ли да се посмееш?
    Не ме питай защо го имам, че и аз не знам

6211206_Ist.pdf

Ето и списъка на МОН на фирмите с право да провеждат обучение -> ЛИНК
    Всички други са за съд!

П.С К'ъв съм лош. Дръпнах хранилката на измекярите.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Може да са тъпи и да си мислят, че Австрия е в Африка, но...
    Там идиотите са по улиците, а тук сме ги настанили в парламента
    Абсолютно съм съгласен с теб.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Давам реален пример за курс в САЩ:

Майкопроизводство - 1 ден - 166 лева (максимум 3 човека)
    Биопчеларство - 58 лева (макс 10 човека)
    Правене на отводки - 83 лева (макс 10 човека)
    Правене на кошери - 83 лева (макс 2 човека)
    Комерсиално пчеларство - 830 лева(1 година помощ и присъствие когато на ученика му е удобно).

При нас може да се намери и "за без пари"(безплатен), но е важно съдържанието, 20 дена "държавата"(ДФЗ/МЗХ) да те хранят и да ти пълнят главата с безполезни глупости, и само да отбиват номера - то, работа ли е?!? Важно е съдържанието.
    Но, виж ни народопсихологията(а и стандарта ни) - масово хората търсят из нета, книжки пдф, док и радзни други формати - само и само да са "фрийй", даже бях попаднал на случай в който един познат искаше да си разпечатва Календарният справочник на Радоев, което щеше да му струва в пъти повече от оригиналната книга, която е 6-7лв. Просто ние не обичаме да плащаме, това е...

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Спрямо предлаганите знания - и заплащането. Ако съществува някъде курс, който да ти даде наготово всичка информация, която ще ти притрябва някога, и след това да можеш да се фокусираш върху важните неща - няма сума на Земята, която да е достойна отплата.
    Ако пък е такъв, който само ще ми загуби времето, колкото и да е безплатен, лично аз ще бъда пас.

Вярвам че ще има пътници както за "Опел"-а на пчеларските курсове, така и за "Майбах"-а. Проблема с последното е по-скоро в предлагането, отколкото в търсенето.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •