Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 20 от общо 66

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Разбира се че е валидна.

Потребител
    Регистриран
    12.07.2012
    Защото ви писах на лични във връзка с обявата и не получих отговор от ваша страна.
    Ще се радвам като имате време да ми отговорите за да знам какво да правя

Потребител
    Регистриран
    12.07.2012
    Здравейте г-н Матеев,
    направихте ли изчисленията на каква цена ще продавате семействата?
    Хубаво би било да пуснете тука в темата ви цените за да може всеки да си направи сметките какви семейства и колко ще вземе.
    Примерно лр семейство на 3 рамки - цена , на 4 рамки - цена и за всяка следваща рамка с колко ще се покачва цената. По същия начин може да напишите и за дб семействата и примерно, ако са с "породисти" майки + колко.
    Така мисля, че за всеки ще е по добре, а и ще си спестите мнгогобройните питания от различни хора колко ще им струва семейството.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Предполагам че забелязахте, че в цялата тема подмених думичката ОТВОДКИ с МАЛКИ ПЧЕЛНИ СЕМЕЙСТВА. Съгласно Закона за пчеларството ОТВОДКИ продават само лицензираните майкопроизводители, но пчелни семейства (малки или големи) има право законно да продава всеки един пчелар. Аз също имам право да продавам пчелни семейства, и точно това ще направя тази година с всички заявки на клиенти.

По въпроса с цената - ДФЗ вече се е определил и лицензираните производители тази година продават отводките по 110 лв. без ДДС или по 132 лв. с ДДС. Това е един пазарен ориентир, по който се равняват всички останали продавачи.

Нека да погледнем в законодателството що е това отводка?

За ДБ - 2 пити с пило, 1 пита с мед и прашец, майка и 800 гр. пчели.
    За ЛР - 3 пити с пило, 1 пита с мед и прашец, майка и 800 гр. пчели.

Ето това е нещото, което тази година ще струва 110 лв. без ДДС. Направих бързо проучване и стигнах до извода, че към днешна дата ИМА ДЕФИЦИТ НА ОТВОДКИ. Всички майкопроизводители са си насключили договорите и капацитетите им са запълнени. Ако годината не се случи роева, има голям шанс пазара да изпитва недостиг на отводки.

Специално за мене, аз тази година ще произведа поне 2000 малки пчелни семейства в периода 20 май-20 юли. Който не е успял да си намери от лицензираните производители, аз мога да му ги доставя.

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •