Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 18 от общо 18
    Наблюдател
    Регистриран
    09.06.2014
    Ще внимавам с този звяр,благодаря.

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Мјасто за пчелин трјабва да се отабере така да има нјаколко условија,
    трјабва да б-де осл-нчано, јужна страна,
    да има добра и разноврсна пчелна паша, што е и најбитно условие,
    да е в завет, заклонено от директни ветрове,
    да има блиску вода, само това нее много битен услов,
    и тн. итн, а рајони, от наведените којто ти е нај погоден, този е доб-р.
    Желаем ти успех.

Наблюдател
    Регистриран
    05.06.2014
    Аз избирам места, за пчелини в изоставени вече села, махали[/QUOTE] Вълчан,как се решаваш на такова нещо?В смисъл,не те ли е страх от кражби? Аз съм кандидат пчелар,засега само чета по форумите кое как се прави и "умувам"от къде да започна.Но,нещото което много ме притеснява,са именно кражбите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    В еленския балкан лятото идва средата на юни и свършва края на август,а нощите се спи с юрган.Ще повторя колеги ,задължително, южен склон и рехава сянка.А, боровия мед е специалитет на мелнишкия район и китайците.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от vivanov Виж публикацията
    Аз избирам места, за пчелини в изоставени вече села, махали
    Вълчан,как се решаваш на такова нещо?В смисъл,не те ли е страх от кражби? Аз съм кандидат пчелар,засега само чета по форумите кое как се прави и "умувам"от къде да започна.Но,нещото което много ме притеснява,са именно кражбите.
    Питаш ме, не ме ли ме страх от кражби, да! Местата които избирам са достъпни с джипове, най- малко и да товариш от там кошери си доста неудобно заради релефал. Да влизали сами в "къщата- барака", но сами открадвали само посуда. ножове вилици, кибрит. Някакви си бяха правили, "банкет" и не бяха си почисте след това. За сега е това иначе, центрофугите си ги карам при ваденето и прибирам. За да ти открадна кошера, трябва да има "пчелар" в групата!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ако се избира място за пчелин в пустошта, трябва да се търси район до който се стига по такъв начин /според мен де/ И е желателно механик-водачът на техниката да е служил като танкист по време на Варшавския договор

http://www.youtube.com/watch?v=QdEX6xpTNOQ

Е, трябва да се предвижда и по половин ден път в едната посока, ама пък адреналина и сигурността са гарантирани, в голяма степен.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    09.06.2014
    братлето с трактора е върха

Наблюдател
    Регистриран
    14.01.2011
    Притежавам място 600 кв м в непосредствена близост до Стара Загора, зад бирената. Има почти целия сезон паша. Скоро няма да ми е нужно на мен за пчелин. Ако някой колега се интересува или да ми пише или 0898 23 56 13.

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •