Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 20 от общо 50

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Аз затова и се оглеждам да си взема една пресичка за основи за да покажа един голям среден пръст на пазарната икономика.Може бавно да стават,но ще ми е кеф.

Наблюдател
    Регистриран
    19.04.2014
    Не се отказвай каквото и да ти говорят ,казва ти го начинаещ като теб ,но "попил" нищожно количество мъдрост от стари пчелари!!! Просто намери ветеран в занаята ,склонен да предава "тайните" и бъди добър!!!

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Много е просто, вадиш всички пити на които има мед, махаш пчелите от тях, центрофугираш ги да извадиш меда от тях и веднага ги връщаш обратно в кошера, т.е. сложиш кошерче и ядеш медец

п.с. както писаха колегите по горе, докато похапваш от медеца може да прочетеш това онова из форума, ако искаш и на година пак да похапваш медец.

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2014
    Пчеларски район
    с.Крумово Градище общ.Карнобат

Наблюдател
    Регистриран
    23.06.2016
    Първият ми пост! Регистрирах се, за да го напиша. Търсих в гугъл дали и как може да се извади мед без центрофуга и попаднах тук...

Не мога да повярвам, как изчетох 4 страници "мъдри слова" и не научих НИЩО!
    Така ли нямаше ЕДИН, който като не му се обяснява и не желае да сподели ВЕЛИКИТЕ знания поне да даде линк на човека?!?
    ponnka
    е дал(а) линк, който е към външен сайт и е счупен..

Добре е според мен тази тема ТЪРТЕЙ да се затрие. Полза от нея НУЛА.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Тая тема намери ли я?

http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1821

Иначе не се шашкай. През форума са минали маса народ с по 2 мнения и една тема създадени. Може и да сме загубили, че вече не са тук, а може и не. Какво да се прави, такъв е животът.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    23.06.2016
    Благодаря.
    Зная, че вече "всичко" е писано някъде. Не ми е проблем да търся. Обаче тук се изгубих в 4 страници боклук. И се ядосах как си изгубих времето.
    А с този линк е трябвало да започне темата... Намирам в гугъл няколко основни отговора, а ако реша, че искам да се занимавам с пчели - да се зачета по-подробно и тогава да се регистрирам, защото мястото ми е харесало и мога да разчитам на помощ от хората. Това според мен е по-нормалния начин.

Ясно ми е, че навсякъде има спам, ама някой трябва и да мете..
    Пък ми е все едно кой модератор ще ми се сърди, че съм дошъл на гости о го критикувам.
    Може пък да ми благодари, че споделям мнение на външен човек, за пръв път докосващ се до форума и малко след това.

Още ведннъж - Благодаря на г-н jordanov.

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Не искам да отварям нова тема,а тази според автора и се е изчерпала да се закача със следният въпрос:
    Как и къде вадите меда?
    Защо питам-тази година за първи път вадя мед от 60 кошера.До сега бяха значително по-малко и се справях с двама помощници за един ден(от ранна утрин до късна доба -20 часа).Но тази година-два дни и половина.И понеже имам планове да се увеличавам до към 100-120 броя се питам-тутави ли сме или греша в технологията.
    Как процедирам-пчелина и кошерите са в един парцел,работим с 24 рамкова центрофуга,кошерите са ЛР,разпечатваме с парен нож (ако са надградени),останалите с вилица. Разпечатваме във вана.Аз отварям кошерите,издухвам пчелите с духаща прахосмукачка и нося с два сандъка по 6 ЛР рамки.Въртим пълна 24 рамкова центрофуга,през това време разпечатват.След центрофугирането връщам празните пити и вземам пълните от новият кошер.
    Но с тези темпове 100 кошера ще вадим мед 6 дни,а аз си ходя и на работа,та търся друг вариант.
    До тук измислих всеки кошер да има резервен медови корпус със пити.Да вземам пълният и да слагам празен корпус на негово място и да си центруфугирам питите по-късно в къщи.
    Вие как процедирате?Въпросът ми е към колегите с повече кошери.И има ли смисъл от разпечатваща машина?Вие за колко дни се справяте и колко хора?

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •