Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 14 от общо 14

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    16.09.2013
    Здравеите колеги ,
    аз съм начинаещ пчелар със стаж една година и отглеждам пчелите си в Родопите на 1200 м. надморско височина .
    Имам следния въпрос ,
    Повечето ми кошери се изроиха и сега са относително слаби , но като гледам и тези които са силни за сега са събрали мед колкото да призимуват.
    Възможно ли е от сега нататък да посъберът малко мед и за мен или мисията е невъзможна ? Не занам дали от тези които имат да вадя ли за мен или да го пазя този мед за слабаците за да не омрът от глад .

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ти си знаеш най добре района, би трябвало да продължи до по късно пашата заради дъждовете, но изглежда времето няма да се оправя така че не се знае какво ще могат да съберат.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Христакиев Виж публикацията
    Здравеите колеги ,
    аз съм начинаещ пчелар със стаж една година и отглеждам пчелите си в Родопите на 1200 м. надморско височина .
    Имам следния въпрос ,
    Повечето ми кошери се изроиха и сега са относително слаби , но като гледам и тези които са силни за сега са събрали мед колкото да призимуват.
    Възможно ли е от сега нататък да посъберът малко мед и за мен или мисията е невъзможна ? Не занам дали от тези които имат да вадя ли за мен или да го пазя този мед за слабаците за да не омрът от глад .
    "омрът" - уникално, две правописни грешки в една пет буквена дума, пише се УМРАТ. И гледай да не слагаш интервали преди препинателните знаци. Поне е добре, че на кирилица пишеш.
    А сега на въпроса ти. За "слабаците" по-добре си вземи инвертиран сироп за запълване на запасите им, същото може да го приложиш и на другите си кошери изваждайки дори повечко мед и дозапълване на запасите, иначе не ти знам особенностите на климата, че да те съветвам по каква схема да храниш със захар, но повсеместно се препоръчва до към началото/ средата на септември, за да не се изтощават пчелите по-късно(но за твоята надморска височина това може да е по-ранна дата).

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •