Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 12 от общо 12

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от freelancer_bg Виж публикацията
    Свърши се дилемата. Купих 1 развито семейство и 3 ройчета на по 4 рамки. Цена ната е 460 лв. за всичко, като семействата са в стари кошери, които ще подменя , защото са много зле. Вчера вечерта имах време само да ги погледна бегло и да ги транспортирам. Тези дни ще им направя основен преглед и предполагам ,че ще прехвърля по една рамка с лупещо се пило от развитото семейство в коперите с ройчетата. Въпроса ми е , само рамка с пило ли да прехвърлям или и с пчели, чрез оеднаквяване на миризмата с ракия?
    Ако прехвърляш пита с пило и пчели, тръскаш пчелите пред отводката и слагаш питата с пило вътре.
    И да ги напръскаш с ракия пак може да направят някаква мизерия старите пчели, който така или иначе ще се върнат в основния кошер.
    А като стръскаш пчелите пред кошера вътре влизат само младите и няма проблем. Аз така практикувам и до сега не съм имал проблем.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    freelancer, аз съм в съседно село и при нас лежаци няма, при вас не знам как е. Аз имам, но още не съм го подкарал както трябва, че да давам акъл. Карай с дадани дванайсетаци и си питай шапката. Даже и половината може да са на един магазин /както съветва Л. Радоев/, това за догодина живот и здраве. Сандъците ако ги купуваш, не ти трябват никакви екстри, търговците да не ги мислим. Най-много мрежа на дънцето и това е. Рапицата ако искаш да я хванеш, есен и пролет - стесняваш. Прашеца , ако искаш да не ти мрат пчелите, им го оставяш на тях. Бе както са правили наште дядовци. Бъди рахат, не прави щуротии и ще си доволен. Даже при добри семейства и нормална година и нищо да не правиш, пак ще си доволен.

П.п. Абе я пусни някоя снимка на старите кошери да видим колко са зле. Да не се окаже че могат да изкарат още 10 - 20 години ?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •