Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Открих кошер с маточници, района на Карлово! Няма рапица, пренос на нектар сложих няколко магазина.

Потребител
    Регистриран
    16.04.2012
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    От давна не го бях виждал, но никога в подобни размери! Пространството пред този кошер е буквално осеяно с пчели
    Дони,и при мен има едно семейство(със същите признаци) и майката му е от твойте...)но като гледам мойте пчели са по-жълти,а и есента мярках тези жълти дупета да влизат и покрадват от другите до късно и при студено време.Много е работлив и миналата година от отводка ми даде един магазин мед.
    Всичко трябва да се прави толкова просто,колкото е възможно.Но не по-просто. Алберт Айнщайн

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Аз забелязах че пчелите от майките на Дони работят интензивно и летят при по-ниски температури. Около 16 часа другите кошери се прибират ,те продължават да летят още 30-40 минути,но не съм видял мъртви пчели с прашец.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Тази зима силните семейства,не са спирали с пилото и наличието на мед ги е накарало да останат в долния корпус.Вчера им свалих по 1-2 рамки надраскани да не се мъчат.

Автор
    Регистриран
    03.02.2019
    Пчеларски район
    с. Варвара, обл. Пазарджик
    Понеже магазините ми са под плодниците, ходих тази събота да ги вдигна отгоре, в случай че нямам възможност следващите 1-2 седмици. На дъното на по-силния кошер открих огромно количество умряли пчели, това ме озадачи, но нищо чудно и да е от отравяне.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от volodq Виж публикацията
    Дони,и при мен има едно семейство(със същите признаци) и майката му е от твойте...)
    В такъв случай се радвам че съм успял да я пробутам на тебе.

Между другото, за съжаление зимата не се оказа много сурова; Италианките изглежда не са спирали да снасят (повече пчели отколкото при зазимяването) и към момента като цяло са все още над средното ниво междурамия с пчели спрямо останалите. Но сега с тръгването на прашеца очаквам това бързо да се промени.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Потребител
    Регистриран
    16.04.2012
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    В такъв случай се радвам че съм успял да я пробутам на тебе.

Между другото, за съжаление зимата не се оказа много сурова; Италианките изглежда не са спирали да снасят (повече пчели отколкото при зазимяването) и към момента като цяло са все още над средното ниво междурамия с пчели спрямо останалите. Но сега с тръгването на прашеца очаквам това бързо да се промени.
    Аз мисля да си направя отводки от него ,защото е много работлив ,а че обичат да крадът,ще поема риска..!
    Всичко трябва да се прави толкова просто,колкото е възможно.Но не по-просто. Алберт Айнщайн

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    За мен се. очертава като ройлива, но медоносна година. Слънчогледа даде много нектар, а и рояците бяха доста.

Наблюдател
    Регистриран
    29.10.2011
    Пчеларски район
    Стара Загора
    Днешното облитане 12.00ч. 7градуса.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри IMG_20141213_132539.jpg‎   IMG_20141213_132535.jpg‎   IMG_20141213_132531.jpg‎   IMG_20141213_121833.jpg‎   IMG_20141213_121812.jpg‎  

IMG_20141213_121704.jpg‎  

Автор
    Регистриран
    25.05.2013
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Последните два дни бяха с подходящо време и при мен(Пазарджик). Възползвах се от него за да третирам с ОК, нещо което пропуснах да направя до средата на ноември защото масово имаше пило, а после застудя и се принудих да изчакам момент като този. Докато бяха разпуснали кълбото се поразрових за последно из кошерите за тази година. Това което видях ме удовлетвори само донякъде. Всички семейства са силни, но при някои(около 30%) които отглеждаха повече късно пило запасите са значително намалели. И докато това беше очаквано две неща бяха изненада за мен. Две семейства са сформирали кълбо на първи корпус въпреки, че горните корпуси не са задръстени с мед. Друтото е при единствения ми ДБ12(оставих го само за сравнение с ЛР) върху питите има някаво белезникаво покритие подобно на скреж. Всички пити са така по цялата си площ. Първото за което си помислих е мухъл защото кошера е без вентилационен отвор( останалите си имат или са на изцяло мрежесто дъно), но при положение, че не гледат пило и кошера ми изглежда сух незная дали е мухъл и какво въобще би могло да бъде. Снимков материал няма, защото бързах с прегледа докато времето го позволяваше, а асистентката си направи самоотлъчка .

Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •