Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 23
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    По принцип е така, но първа точка не е императивна, нали ? Ами ако поиска да се пробва сам да си ги направи, може би не е толкоз сложно ? Все пак това са едни 300 лъва, дето ще му трябват прим. за центрофуга и туй-онуй. Или пък с повечко късмет от някой друг дядо ще си купи два кошера с тия пари и до края на сезона току-виж избил инвестицията.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Да, така е, трябва да прави нещата според собствените си намерения и възможности. Това е само пример.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Наблюдател
    Регистриран
    16.12.2013
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    По принцип е така, но първа точка не е императивна, нали ? Ами ако поиска да се пробва сам да си ги направи, може би не е толкоз сложно ? Все пак това са едни 300 лъва, дето ще му трябват прим. за центрофуга и туй-онуй. Или пък с повечко късмет от някой друг дядо ще си купи два кошера с тия пари и до края на сезона току-виж избил инвестицията.
    Ако мислиш само за това кога ще си избиеш парите, според мен ще згрешиш някъде. Концентрирай се върху работата и каквото стане. Знам го от личен опит. Спорна работа!
    Ако искаш мечтите ти да проработят, трябва ти първо да поработиш.;)

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    О да, пчеларството никога не е било сиромахомилски занаят по нашите земи, само че още от времето на Марко Вачков Пчеларят е бил олицетворение на грамотност, природен интелект, трудолюбие и разумна пестеливост. Съгласен съм че вече сме 21 век и комерса, лакомията и безумното харчене са символите на новата религия, но аз си падам малко по старите школи.
    Сори за офтопика.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    13.11.2013
    Благодаря много за съветите които ми давате.Днес посетих пчеларски магазин.Там ме посъветваха да си взема храна за пчели-BEE TONIC GOLD и СТАРТОВИТ. Посъветваха ме да ги сложа при първа възможност за да подсиля семейството.

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Marian Виж публикацията
    Здравейте.
    Имам един много деликатен въпрос: Преди 3 месеца съседа(дядо на 84години) ми подари 1 кошер многокорпусен 10 рамков пълен с пчели и зазимен. Останалите кошери ги продаде и замина при сина си в Италия. От тогава до сега много чета. До тук добре! Въпросът ми е КАК ОТ ТОЗИ КОШЕР ДА ГИ НАПРАВЯ ТРИ ТОВА ЛЯТО. Ако може ще съм благодарен на повече подробности тъй като сега се уча.
    Не деј да се б-рзаш.
    Всичко ште дојде на мјастот когато трјабва.
    желаем ти успех

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от Marian Виж публикацията
    Здравейте.
    Имам един много деликатен въпрос: Преди 3 месеца съседа(дядо на 84години) ми подари 1 кошер многокорпусен 10 рамков пълен с пчели и зазимен. Останалите кошери ги продаде и замина при сина си в Италия. От тогава до сега много чета. До тук добре! Въпросът ми е КАК ОТ ТОЗИ КОШЕР ДА ГИ НАПРАВЯ ТРИ ТОВА ЛЯТО. Ако може ще съм благодарен на повече подробности тъй като сега се уча.
    Ако имаш вино,ракия и мезе си добре ,и попитай пак на 01.04.,ако ги нямаш дотогава чети,чети.....
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Наблюдател
    Регистриран
    13.11.2013
    Честит праздник колеги. Наричам ви колеги защото се надявам и аз да стана пчелар.
    Бъдете живи и здрави. Дано тази година да бъде много медоносна.

Наблюдател
    Регистриран
    13.11.2013
    Здравейте колеги. Да се похваля какво съм направил досега:
    1. Разбирам малко от дърводелство и си сковах 3 кошера.
    2. Купих 10 рамки и 10 восъчни основи,сковах ги,обтелих ги и им сложих основите.
    3. На 22март сложих една рамка в кошера.
    4. На 28март махнах стиропора в края за да освободя място и сложих втора рамка.
    5. На 2април махнах преградната дъска и сложих трета рамка.
    6. На 9 април преместих семейството в новия кошер (всичко съм правил и ще продължа да го правя по изчерпателния съвет на колегата evgeni.filimonov).
    Сега въпросът ми е колко рамки ще може да изгради това семейство защото аз нямам готови изградени рамки

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Мариане,Генчо освен за пчелите,обясни ли ти в кои теми какво да се пише,Тази тема е за роене.Ти как мислиш роиш ли или развиваш семейство?

Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •