Първо ще се сбием,после ще се напием.Така правят истинските мъже.![]()
Първо ще се сбием,после ще се напием.Така правят истинските мъже.![]()
Разберете , млади пчелари, научете се първо да проверите точно какво означава това, за което ще питате, поне за елементарните неща, в случая какво е ДБ рамка и какво е ЛР рамка. Интернета и компютрите са затова. После си задайте въпроса , но да е смислен. ТОГАВА НИКОЙ НЯМА ДА ОСПОРВА ЗНАНИЯТА ВИ. Аз така уча и децата си, първо да прочетат и после да питат, иначе има опасност да се изложат някъде, ако е вкъщи - не е проблем, но ако е навън си е проблем. Помагал съм на много начинаещи пчелари и продължавам да помагам, но на такива, които поне мъничко имат желание да си раздвижат мозъчните клетки. Все пак този форум се чете от всякъде и от всякакви хора. А и самия форум е доста добре подреден и лесно може да се намери нужната информация.
Ето - в ГУГЪЛ написах - ЛР рамка и веднага изкочи инфо -http://nbps.press.bg/br26/3.htm
Просто и елементарно.
Задаването на неуместни въпроси е обида към пчеларството и към създателите на форума, за какво си правят труда да подреждат форума.
Така мисля аз и нека ме извинят колегите, които съм засегнал.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Тъй,тъй колега Йорданов,право думаш.
Колега Филимонов,недей така рязко с брадвата.Всички сме имали тъпи въпроси
,аз още ги задавам и сигурно имам още за задаване.Както се опитваме да накараме околните да консумират мед(не само за нашата печалба),така и не трябва да отчайваме желаещите да гледат пчели.По никакъв начин не се опитвам да те поучавам за нещо,просто трябва да сме по снизходителни до три опита,след това няма смисъл.Жив и здрав.
По принцип си прав, но след първия въпрос има доста отговори и като не им обърнеш внимание и зададеш пак същия въпрос. Явно човека го мързи да чете, иска всичко наготово да получи, и то за нещо елементарно. Това си е загуба на време, да отговаряш на такива въпроси. Човека не си е направил труда да научи разликата между ЛР и ДБ рамката, а вече пита към коя система да се ориентира..... И аз съм започнал от нулата, но вече имам почти всички издадени книги свързани с пчеларството.
evgeni.filimonov който смята въпросите за тъпи не е задължен да се включва по темата още повече с езика който използваш ти,а относно въпросът ми задал съм го защото един познат на баща ми е обещал да му даде 2-3 отводки но кошерите му са ЛР до колкото знам а аз имам тук един ДБ по който започвам да правя мойте кошери затова и зададох този въпрос,по въпроса за четенето не ме мързи даже ми е интересно да чета по темата но както и да е не съм длъжен да давам обяснения все пак ти желая всичко най-добро
И аз ти желая успех.
Валяк ,много правилно,че не си длъжен да се обясняваш ти питаш и в това няма нищо лошо.Много ясно е написано"тук се помага на новите и начинаещи пчелари",а на тъпи въпроси никой не кара остраците да отговарят насила.Тук има май много много такива,на кой въпросите му тъпи на кой му смешни вицовете, абе българи.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))