Еее така е хубаво, Бате Мишо, ама трјабва да си направиш така и за себе си, да не газиш калиште.
Еее така е хубаво, Бате Мишо, ама трјабва да си направиш така и за себе си, да не газиш калиште.
Долните прелки са затворени по съвет на местни светила. Всъщност кошерите са с 30% и повече мрежа на дъното и от гледна точка на вентилацията мисля, че не е необходимо да са отворени. По-скоро биха били полезни за изхвърляне на подмора.
Bugi, идеята за плочките се приема, но остава за пролетта. Благодаря за коментарите.
Ако бъркам, допълнително ще поднеса извинения, но нямам спомен някой от форума да практикува затваряне на долната прелка. Това говори ли ти нещо ?
Изключвам разни експерименти и импровизации. Например миналата година един момък от нашия край беше наковал някакви легени отпред.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
През отворена долна прелка и отворено дъно няма как да става течение а и подмора ще им е много трудно да качат умрелите пчели до горната прелка.
Докато през отворена горна прелка и отворена мрежа на дъното течението може да мината точно през кълбото.
Мен ме посъветваха точно обратното колеги пчелари, да затворя горните прелки и да зимуват да 1/3 мрежа и отворена долна прелка на дълбоко дъно и така съм ги оставил.
Ако на пчелите им става течение,нямали да заклеят този отвор?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))