Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 17 от общо 17

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Еее така е хубаво, Бате Мишо, ама трјабва да си направиш така и за себе си, да не газиш калиште.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Долните прелки са затворени по съвет на местни светила. Всъщност кошерите са с 30% и повече мрежа на дъното и от гледна точка на вентилацията мисля, че не е необходимо да са отворени. По-скоро биха били полезни за изхвърляне на подмора.
    Bugi, идеята за плочките се приема, но остава за пролетта. Благодаря за коментарите.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ако бъркам, допълнително ще поднеса извинения, но нямам спомен някой от форума да практикува затваряне на долната прелка. Това говори ли ти нещо ?
    Изключвам разни експерименти и импровизации. Например миналата година един момък от нашия край беше наковал някакви легени отпред.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    През отворена долна прелка и отворено дъно няма как да става течение а и подмора ще им е много трудно да качат умрелите пчели до горната прелка.
    Докато през отворена горна прелка и отворена мрежа на дъното течението може да мината точно през кълбото.
    Мен ме посъветваха точно обратното колеги пчелари, да затворя горните прелки и да зимуват да 1/3 мрежа и отворена долна прелка на дълбоко дъно и така съм ги оставил.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Ако на пчелите им става течение,нямали да заклеят този отвор?

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •