"а роевете им намерих цаката с 10 литрова бутилка от минерална вода"
Ще бъда благодарен на 100-qnov ако сподели с нас опита си с 10 литровата бутилка.
"а роевете им намерих цаката с 10 литрова бутилка от минерална вода"
Ще бъда благодарен на 100-qnov ако сподели с нас опита си с 10 литровата бутилка.
Тръвни гледах в магазина - 15 - 20 лева. Струва ли си да се мъчиш, по добре си купи от майстор, а направи в това време нещо, дето няма кой да го свърши вместо тебе.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Тръвните си ги плета сам. Фасулска работа е стига да има кой да ти покаже.А в момента имам 4 броя заселени но оня ден ги местих и ми се видяха леки тоест с малко медови запаси,та някъкви идеи за допълване на запасите.Тръвните са поставени в кошери.имам няколко идеи но ще ми е интересно да чуя нещо по различно .
Няма да чуеш нещо различно от това което си намислил .Щом си ги сложил в сандъци ,можеш да сложиш пити с мед/ дори и незапечатан/ .Ако нямаш ,напълни една торбичка /2–3 кг / с мед ,надупчи я ,сложи я в сандъка до тръвната и при всяко затопляне те ще си вземат меда.Свърши ли– нова.Дори си мисля че вече си го направил .
През миналия уйкенд си направих опит,но ми се струва малко тежичка.Можеби като изсъхне...
Аца, те се измазват само отвън, преди време бях качвал един филм за работа с тръвни, виж в темата за филмите.
Ачка аз през уикенд и в делник метнах 6-7 и две вече са измазани ! Мисля, че колегата е прав, вътре не се измазва ! Като изсъхнат дрънка на делва !Рецептата която дочух е: говежди л**на, глинеста пръст, дървесна пепел, нарязана на ситно слама и сол на вкус! Мазане на тънко и на няколко ръце!
За сега не са се нацепили ! Утре ще ги снимам !
Виждал съм и от двата чешита-с външно саниране и двустранно.Всъщност,само с външно саниране видях днес,но по ми харесват двустраните.Измазани само от вън са за сваляне на рояци....
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))