Някой ползвал ли е основи със светлокафяв цвят и неизвестен произход.Иначе на вид са идеални,но цвета и аромата са различни от традиционните.
Някой ползвал ли е основи със светлокафяв цвят и неизвестен произход.Иначе на вид са идеални,но цвета и аромата са различни от традиционните.
Ползвал съм всички цветове на восъка.Според мен цвета не е определящ.Важно е какво има във восъка.При неизвестен произход ,трябва да се има едно на ум.Ако има начин вземане на няколко броя и проба в кошера.Най-добре от общоизвестни прозводители ,макар ,че и от такъв съм горял.
Здравейте.Некоректния търгаш се казва Красимир Ников Ников от гр.Бургас, ж.к Изгрев 66.Някой ако го познава, нека го поздрави, а аз някога ще го посетя...........
След моста на входа на Одрин на около сто метра в ляво-неможе да се сбърка .Има манекени с пчеларски облекла.Цената излиза околло 1.12 лв.Точната цена е за МК 22 лири за килограм и 25 лири за ДБ.
Колко струва 1 кг. пчелен восък в Турция.
Ами най-евтиния струва повече от цената на основите. Ако намериш восък на цена 22-25 лири/кг, то отваряй магазин в Турция и изобщо не се занимавай с пчели.
А можеш и в Google да потърсиш продавачи - с думата balmumu - пчелен восък. Казаха ми, че за парафина използват само думата parafin.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
За да е максимално точно и ясно и за да се премахне всякакво съмнение-
На колко кашона основите бяха с различен цвят?
По кашоните има ли следи че са били препакетирани? - накъсвания по покритието на картона, втори чифт скоч....
Преди години аз също съм попадал на кашон, на който основите след средата бяха от друга партида.
Да се изясним - в КАКВО ВСЪЩНОСТ го обвиняваме човека? - че е започнал гаражно производство на основи или е намерил търговец на евтини второ качество основи, след това си е купил основи от Горна Оряховица (с кашоните) извадил е повечето хубави и на тяхно място е сложил кафяви, след което отново е опаковал кашона. Или пък че направо си е купил ПРАЗНИ НЕУПОТРЕБЯВАНИ кашони на Горна Оряховица и в домашни условия ги прави да приличат все едно така са излезнали от производителя (фалшификация)
По какво съдиш, че едните основи в кашона НЕ СА направени от същата машина за основи? Някои валци имат гравирани надписи по тях и всяка основа излиза със щампован надпис. Има ли разлика в размера, начина на производство( изтегляне или отливане), вида на килийките, дебелината на основите или нещо друго, по което да може да се каже - тези двете основи са правени на различни машини. ДА, всяка машина си прави УНИКАЛНИ за нея си основи ( като пръстови отпечати). При едни разликите се виждат и с просто око, при други - не.
Според мен, гадната ситуация, в която си попаднал може да я погледнеш и от добрата й страна - поне основите са от восък, защото може да се случи така, че тази година да ги правят от парафин.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))