колега dimi как според теб се увеличава броя на пчелните семейства в даден пчелин???? ЗАКОННО. би ли ми преподал тоя урок? моля.
колега dimi как според теб се увеличава броя на пчелните семейства в даден пчелин???? ЗАКОННО. би ли ми преподал тоя урок? моля.
Като декларираш пред личния ти ветеринар на пчелина че,сравнение с предишния преглед имаш увеличение на пчелина с еди колко си бройки от възпроизводство.
В пост 4 си писал че,имаш стопанство с пчели а не с овце.Аз съм дотук в коментарите,минах много в обяснителен режим.
Валентин, регистрирал си се вчера, и си "набълвал" една камара постинги, повечето от които с тон, който не е особенно дружелюбен и няма как да се понрави на колегите! Вижда се, имаш мерак, попрочел си това-онова, обаче не всичко ти е много ясно - във всеки областен град има една една служба, която е в помощ на Земеделските стопани(ЗС), както вече ни водят в МЗХ - казва се НССЗ - http://www.naas.government.bg/bg/%D0...D1%82%D0%B8/49 подготви си предварително въпросите, вземи си и "молив" да си записваш и действай. Би могъл да отидеш и в съответния офис на Разплащателна агенция ДФЗ, но там ако им държиш подобен тон на тоя от форума "срещата" ви най-вероятно ще приключи бързо и не особенно имформационно полезно за теб.
Колкото до увеличаването на броя на пчелните семейстав в даден пчелин - колегите са абсолютно прави, че можеш напълно законно да си ги увеличиш чрез собственна развъдна дейност, а не само чрез ВМС(пътен лист), "такова деклариране", както ти го наричаш си е абсолютно допустима по ПРСР, зависи по каква мярка си, и какви цели гониш с бизнес плана си(защото по най-популярната мярка, тази с най-голям бюджет по ПРСР, точно закупуването животни, в т.ч. и пчели е недопустим за финансиране разход).
Валентинчо, първо ти препоръчвам ако искаш да бъдеш възприеман малко по-сериозно, да започнеш да използваш препинателни знаци и главни букви. После искам да ти кажа, че няма никаква забрана да си хващаш роеве, в това число и твои. Специално за роевете в закона си има член, и той не противоречи и на европейското законодателство. И последно искам да те помоля отново "да не слагаш каруцата пред коня". Повтарям, първо излиза наредбата после се разсъждава.
Весел празник.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))