Не стига да няма точно там чеп.Първоначално публикувано от Kiril8305
Не стига да няма точно там чеп.Първоначално публикувано от Kiril8305
Силата присъства там, където работи мисълта.
Това техническо средство преди доста години е било голяма работа Но сега при наличието на бормашини и разни други електрически уреди, да пробиваш рамки с това си е направо наказание. Имам го същото, пробвал съм го, но според мен е вече за музея....
Бъркаш приятелю, с това средство едновременно пробиваш и вкарваш втулката в рамката не е това средство, което си мислиш.С електр. инструменти пробиваш само дупката, а втулката с какво ще я вкараш. wink;Първоначално публикувано от tmtsl
Силата присъства там, където работи мисълта.
Повечето хора не ползват втулки а такер със скоби и нямат проблеми.Но които иска да ползва втулки сигорно това е добър вариант.
Ппчеларите с голямите пчелини ,кога си подготвят рамките?В активния или не- активния сезон?Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
Тук не става въпрос за това кой кога си подготвя рамките. То да не са само те. Има много по-бързи и евтини варианти, а сигорно и ти ако трябва да правиш няколко хиляди рамки много ще се замислиш дали да не смениш технологията и да се откажеш от втулките.
Утре смятам да прехвърля едно семействоДБ в ЛР кошер,като подрязвам рамките.Надявам се да е топло като днес.Незнам дали не е рано още за тази процедура,но поне сега е малко пилото и ще е по лесно.Моля,някой колега който е правил такова прехвърляне да сподели нещо или някакъв съвет.Мерси
Аз правих друго. Сложих ЛР кошер с подставка 8см Подрязах питите дето нямаха пило и тези които останаха с пилото постепенно избутвах към краищата. След като се излюпи пилото подрязах и тях.Накрая махаш подставката и си готов. Е надграждат далаци на близките подрязани пити.
Днес прехвърлих гореспоменатото семейство,нямах проблеми.Но ми направи впечатление,че нямаше никакво пило освен пресноснесени яйца.А иначе самото семейство си беше добре,в смисъл не беше слабо-пчелите покриваха 8 питиДБ.И затова си мисля,че се е люпело пило ,но поради някаква причина е спряло яйцеснасянето.
И аз днес ги преглеждах и положението е същото. Запечатано пило има само в най-слабото. Моите кошери не са стеснявани, имат много мед и пчели, а и млади майки. Предполагам, че осъзнавайки силата си, не се морят да отглеждат пило при неблагоприятни условия. Лично за мен това не е лоша новина. Първата главна паша е акацията, в средата на Май и смятам, че ще са перфектни до тогава.Първоначално публикувано от petkofire
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))