Първоначално публикувано от
3emu
В Испания, Аржентина, Португалия и Бразлия, имат дъбов мед, мед от кестен, евкалиптов мед, манов мед и т.н.
Проблемът при тях е, че повечето мед го миксират със захар и е много трудно да се намери качествен мед, почти всичкият се изнася за чужбина*( качествен и некачествен )
Медът от дъб го продават за кестенов... и т.н.
Нямат чист мед като цяло, имам впредвид, че нямат само дъбов мед, манов мед, евкалиптов или кестенов мед, медът им е миксация между 4 вида...
В различните региони е различна концентрацията на манна или кестен.
Вкусът на меда няма нищо общо с нашия, а последния , който опитах беше кестенов: нямаше почти никакъв вкус, дори не горчи.
Не се усеща , че човек яде мед, спицифичния вкус в гърлото, след опитването на меда.
Отделно, че слагат захар и най-елементарният тест?*( изпитание за качество на меда ) , който човек може да направи без никакви средства се проваля. Не съм го изпращал на лаборатория, но изхвърлих имитацията на меда в кофата*( цената беше в лева около 39 лева*( 19.5Е) за кило, тук в България имаме да си мечтаеме да продаваме на дребно на такава цена и то фалшив мед, без да ни подгонят хората ).
Kaто цяло повечето хора си нямат хал-хабер от мед и какво е качествен мед, те си мислят, че като е сертифициран, особено в богатите европейски страни, значи е качествен.
Повечето от тях имат сертификат за био
, но въпреки това са си миксират меда със захар, при тях е доста по-голяма корупцията, отколкото в нашата държава. Говоря за Испансият, Португалският и Аржентинският мед. Aко видите, не купувайте!
Цената на едро в тези държави варира между 2 и 3 евро*( В Аржентина и Бразилия е малко по-евтино, те не са в евро и не включва транспорт ) на кило за тези видове мед, които споменах по-горе. А биото е с 1 евро по-скъпо.Така че, какво да очакваме, ако цените им са такива, нали?
Да, ама не, ако нещо се продава за мед, трябва да е мед, а не микс с мед и захар.Дори това да е конвенционален мед, да ама те биото миксират.
Мед от Мексико не съм опитвал все още.