Спирам ,но като знам колеги хранят с по 20-30 кг инверт ,как не ги хващат не знам ? Един килограм на пчелно семейство с добив 6.5 тона .На мен ми се струва невъзможно.
Спирам ,но като знам колеги хранят с по 20-30 кг инверт ,как не ги хващат не знам ? Един килограм на пчелно семейство с добив 6.5 тона .На мен ми се струва невъзможно.
Извинявайте за глупавия въпрос, но за какво по дяволите сте да ли инвертиран сироп точно преди Пашата?
Защото не искахме да доизстущаваме вече изтощената зимна пчела със захарен сироп и защото не сме предполагали ,че толкова рано ще цъфне рапицата ,а те вече нямаха мед и бяха гладни
При това количество мед трябва да имате над 200 бр семейства поне и е малко глупаво от моя страна да давам акъл, вие трябва да си имате достатъчно и също така и опит. Предполагам, че сте се подвели по прекомерната реклама на инвертирания сироп, която се налага в последно време от няколко фирми. При тази топла пролет в средата на март семействата имаха по 5-6 рамки с пило и носеха невероятно количество прашец, и в същото време овошките дадаха невероятен нектар, та за какви зимни пчели и за какво изтощение говорим. Мойто мнение е, че трябваше да им налеете обикновен сироп 1:1 и по една питка отгоре.
А обикновения сироп няма ли да го хванат? Както хващат инвертирания, така би трябвало да хванат и обикновения. Не че разбирам и давам захарен сироп, ама ми е любопитно.
Може и да сте прав ,но инвертирания сироп изтощава по малко пчелата
Апимел може да ти намерят от захар в меда през антибиотик та чак до.....
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))