Здравейте,
Можете ли да ми кажете между кои дати трябва или може да се извърши есенния "преглед" при местните ветеринари? Където се отбелязва актуалния брой на кошерите и че са третирани за вароатоза?
Здравейте,
Можете ли да ми кажете между кои дати трябва или може да се извърши есенния "преглед" при местните ветеринари? Където се отбелязва актуалния брой на кошерите и че са третирани за вароатоза?
Какво представлява метода на БЛИНОВ
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Тоя така ги опуши, а после синдром на празния кошер
То кой няма да избяга.
Това е технологията за добив на така наречения пушен мед.
Ако е навит каня го, на пчелина така облечен да ми прегледа един кошер. Вика му африкаския; колкото и да му пушеш ефекта е малък. Майка не съм му сменял, вече не помня от кога. Дава винаги много мед, жиленето му е екстра!
И аз имах един такъв,пушеш а те извират ли извират.Миналата година обаче смених майката и няма проблеми.Колеги,оставам с впечатлението че злобните пчели винаги носят повече мед.Има ли някой който да има злобни пчели и да не носят толкова мед?
Да аз имам злобен кошер,който дава малко мед,който е от хванат рой.Всяко правило има изключения.Миналата година го държах за "куче пазач",но тази пролет ще му сменя майката.
Пазете се от злобните хората дето " жилят" . Иначе и аз имам един със злобарки . Павката е прав че дават повече мед, може би щото си го вардят повече , знам ли. Ха ХА може да е и от породата - нямам обяснение. Иначе прегледите са право пропорционални на добивите - Малко прегледи( когато трябва) - много мед .
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))