По едно време и аз имах мерак за лофанта-анасонов,ментов .Целия двор бях засадил.......но струва ми се,че ефекта за пчелите е равен на 0.Можеби,ако се засеят поне по декар на кошер,тогава би имало ефект.Иначе от лофанта има ефект ако се използва като чай или за"овкусяване"на ракията....
Здравейте,
Да, Ангеле прав си. Ако търсиш, или целта ти е монофлорен мед е така. Трябват много декари. Брат ми беше засадил, не много (ако трябва ще го попитам точно колко) става въпрос за 10тина кв.м. Меда който извади имаше по-друг вкус. Ако се търси нещо малко по-различно става и с по малко. Каза ми и, че трябва да се полива, иначе ако е суша спира да цъфти.
Поздрави, Г. Георгиев
Благодаря за семената! Жив и здрав бъди
И аз благодаря за семената и нека до всяко добро същество застане поне още едно! Жив и здрав!
И тази година има семена от Лофанта,ако има желаещи да си посадят,да пишат на лс.като си посочите тел.и адрес на Еконт за получаване.
Погледни на лични съобщения!
Поздрав:Цветан Димитрав
Благодаря за семената! Господ здраве да ти дава ... и пълни кошери!!!
Ванка получих семената от лофант!Благодаря много!Бъди здрав и успешна пчеларска година!
Поздрав:Цветан Димитров
колеги да ви попитам за това растението лофант кога цъвти и лесно ли е за отглеждане и след това медът какъв вкус предобива мерси предварително.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))