Аз го разреждам с вода 1 към 1 и го взимат супер.
Аз го разреждам с вода 1 към 1 и го взимат супер.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
3 mg на 100 г трябва да е, т. е. 30 mg/kg, макар че на практика, в гнездата може да има залежал мед на няколко години, който сигурно съдържа ХМФ много над тази норма.Първоначално публикувано от ттитто
Колкото до начина, по който я приготвих тази гадост, в началото на юли налях в едно корито сварен гъст захарен сироп - ок. 3:1, без никакви захарни утайки, след като изстина до ок. 40°С, добавих пресен мед ок. 20% и малко ябълков оцет, според споменатите по-горе норми, оставих го да отлежава при стайна температура (ок. 28-33°С), за да се изпари излишната вода и с надеждата да се инвертира захарта, като от време на време го разбърквах. Нямам идея какво се е получило в крайна сметка като състав, но в момента сместа има гъстота почти като на узрял мед и е доста по-гъста от APIinvert, няма утаена захар, само някоя и друга мъртва пеперуда плува отгоре, а пчелите го пренасят бързо и охотно.
"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
Sam Levenson
А тази сладкарска инвертаза дали е подходяща?
http://www.thecakedecoratingcompany....oducts_id=4998
8,5 евро е цената с доставка до България.
Аз пък си купих готов инвертиран сироп Апиинверт. Излиза ми малко по-скъп, отколкото ако си го правя сам, но предполагам, че е качествен. Не знам само, защо препоръчват температура му на съхранение да не пада под 15 градуса?
Предполагам, че тази препоръка е, за да не кристализира бързо инвертирания сироп.
Нищо му няма и на минусови Т. Нито кристализира, нито си губи хранителните качества.
Кога смяташ да им го дадеш?Първоначално публикувано от valaz
1000 пчелари - 1000 технологии
Колегата най-вероятно ще им го дава напролет. Вече е късно за "Апиинверт".
Някъде съм чел, че пренасянето на инверт. сироп не амортизира пчелите. Този сироп не поема влага в килийките и не прокисва, без да е бил запечатан. Затова налях на повечето семейства по една хранилка такъв сироп. При следващото посещение на пчелина мисля да махна хранилките и да поставя найлони над плодниците. Така през зимата мога да наглеждам пчелите през найлоните, без да ги безпокоя. Първото зимно подхранване мисля да бъде с питки, а не със сироп.
Аз пък съм чел някъде, че от една еводия могат да се добият 90 кг мед на сезон. wink;Първоначално публикувано от valaz
Един дистрибутор ми обясни, че при по-ниска температура щял да се сгъсти?!?! Сложи 20 г в хладилника и ще разберем какво ще последва. Аз бих пробвал, но Апиинверт-ът ми не е тук и сега няма как да стане.Първоначално публикувано от valaz
"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
Sam Levenson
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))