Колеги пауловня томентоса се сади от доста години в БГ но на малки площи. Ако се огледате когато сте на разходка в градския парк можете да си съберете семена. Дървета има в всички градски градини и паркове.
Поздрави
Колеги пауловня томентоса се сади от доста години в БГ но на малки площи. Ако се огледате когато сте на разходка в градския парк можете да си съберете семена. Дървета има в всички градски градини и паркове.
Поздрави
Извинявам се, ако съм обидил някого, просто форумът си е за това, без лоши чувства, а и реално всеки си стои и с името и компютъра. Не искам пчеларите да се бият като "вода в бряг" от един медонос към друг, от един "окривател на толата вода" към друг!!! Мен ме радва ентусиазума на stanko1972, дори се свързах със собственика на фирмата и му предложих да се насочи и към покриване научно на медоносноса от тези дървета, имайки в предвид, че пчеларите са хора, които ще тръгнат да си търсят" бялата лястовичка" сами, както е винаги досега! А това, христо, за въшките е идея- някой внася въшки от "Унгарска акация", и след карантината си ги пуска по акациите си на пчелина и произвежда "акациев манов мед"!!!
http://www.youtube.com/watch?v=WHtH5hJCtrE&feature=player_embedded#!
Силата присъства там, където работи мисълта.
Това е Пауловния Томентоза .В интернет има много обяви вече е има в доста разсадници, бързоразтяща и медоносна.
Станко, Приятелю, на Марти в двора има една такава пауловня - само че е сорт ЕЛОНГАТА. Изглежда по същия начин както е на твоята снимка. А сега ми кажи каква е разликата между ТОМЕНТОЗА И ЕЛОНГАТА.
Аз зная, че и двете цъфтят, но едната е по-елегантна и става доста висока, а другата е по разклонена. Но това, явно след 3-тата година става ясно.
Здравей приятелю.Наистина имаш основание.Разликата между двата вида пауловнии е че Елонгата расте малко по-бързо и на високо и за това се използва за полезащитни пояси, докато Томентозата расте по-разклонено и по-трудно тръгва развитието и.Поне при мен е така.В началото доста си приличат.Имам и от двата вида.В расадника където взех моите на Томентозата листата изглеждаха по-правилно изразени доката на Елонгатата по-сбръчкани.На снимката, която колегата е пуснал по-горе съм склонен да смятам че е Томентозата, макар че може и да греша.Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))