Есента си преправих едни подставки(7см) и станаха надставки,в които мога да слагам в хоризонтално положение и трите вида рамки.Според мен,това е по-удачен вариант.От горната страна минавам с валячето колкото преценя,отдолу не ги пипам.Те ако искат да си разпечатват.По този начин мога да наредя до 3 ДБ,3МК+3Маг. или 3маг.+3маг..Последното го споменавам с идеята,че семейството може да се подхрани ударно с мед при нужда,и същевременно рамките за брак са ви почистени за ден.Тази година,така смятам да издухам всички които са за претопяване.Смятам да разпечатвам с валяка и да трупам една върху друга.Те ще си оберат всичко,дори и рамката да е по-горе.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Тези за бракуване зад преградната дъска,разпечатани и напръскани с пулвелизатор с топла вода/така се стимулира майката,като приток от вън/!Ако пилото е отпред или от зад ,разпечатвам и развъртам питите,дали само в средата или всичките зависи от силата на семейството!
Съгласен съм,но ако са над гнездото ще бъдат обрани и в най-студеното време,докато при студ,зад преградната няма да прескочи пчела.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Лично аз разпечатаната рамка я слагам до последната рамка с пило .Когато има повече от 4 или 4 рамки със пило чак тогава си позволявам да цепя пилото като гледам да сложа рамка на която преобладава прашеца по нея но това се случва вече когато температурите са по постоянни
Милен Михов
При евентуално цепене на пилото, отцепената част не бива да е по-малко от 2 пити, а по-добре поне 3 пити. Ако отделиш само една пита с пило, пчелите трудно ще я топлят. Затова цепенето на пилото става при по-топло време и при повече пити с пило. При по-студено време, разпечатвам меда около пилото, но винаги оставям поне малко неразпечатан. При пчеларство с повече кошери, тези манипулации отнемат доста време.
Писал съм ранна пролет не съм споменавал месеци за правене на каквото и да било все пак различните региони имат различно развитие и паши за усвояване
Началото на Март месец примерно в моя регион когато вече има и достъп на прашец в природата .Април месец цъфти рапицата и тогава вече сме изтървали пашата ако тогава ги правим тия неща
Милен Михов
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))