Здравей те! Новак съм,но ме учудва неразбирането на поставения въпрос -Естествено хранене и храна на пчелите - никъде не става въпрос кой какво дава като храна или с какво подхранва пчелите ,а с какво се хранят в приридата без човешката намеса, аз така разбирам поставения въпрос.Не знам отговор.
Ето тук проф. Желязкова е систематизирала доста информация за храненето на пчелите, хрансмилателната им система, обмяна на веществата, естествени храни и заместители и т.н. Препоръчвам само за скромните 5 кинта
https://www.helikon.bg/books/281/-%D...B8_116352.html
А нощем дали ядат пчелите, или спят!?! Всъщност пчелите спят ли!?!
Спят всяка си има килийка и си ляга пчелите вътре работнички им приготвят вечерята на дъното на всяка килийка затова се оставя винаги свободни килийки да има къде да спят иначе няма къде и започват роене
https://www.fermer.bg/%D0%B8%D0%BD%D...news18907.html
Гледището на професорката, е че: пчелите трябва да се хранят преди всичко естествено. А иначе е естествено и да се лигавиш.....
„Преди години прилагането на антибиоците бе основният проблем за пчелари, след това започна масовото използване на глюкозо-фруктозни сиропи, което наложи изследване на българския мед, пригоден за износ. Сега пред нас е третият голям проблем и това е инвертазата. В много страни от Европа тя е позволена и се прилага, но според мен това е агресивна техника. Моето гледище е, че пчелите трябва да се хранят, преди всичко естествено. В много от пробите мед се установява по-голямо количество инвертаза. Тази година количества от реализираните количества мед на колеги за чужбина, бяха върнати обратно в България, поради подобно наличие, извън определените норми. В една такава ситуация този мед се смята за фалшификат“, допълва Желязкова.
От тук от там ще излезе истината, но колко ли години ще минат, докато си върнем пазарите. После изкупвачите били виновни.Дали наистина не са знаели, какво бъркат пчеларите целогодишно.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))