Някой знае ли колко декара лавандула са нужни за един кошер за да се води за главна паша.
Някой знае ли колко декара лавандула са нужни за един кошер за да се води за главна паша.
От 1 дка 10-18 кг мед.
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Има ли някой да продава(или подарява) разсад от лавандула, трябват ми не повече от 20-30 корена. Има много обяви, но всички са за продажба на едро и никой не ме отразява като му кажа колко корена ми трябват на мен.
При пчелите има мед, защото има ред!
Ще следя с интерес , и аз съм в същото положение .Има ли някой да продава(или подарява) разсад от лавандула, трябват ми не повече от 20-30 корена. Има много обяви, но всички са за продажба на едро и никой не ме отразява като му кажа колко корена ми трябват на мен.
Есента знам, че имаше предлагане и успях да се сдобия с няколко корена..... Един познат си беше намерил от обявите в OLX
"Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки
А кога точно цъфти лавандулата?
На една сергия на Женския пазар в София покрай многото видове разсади продават и разсад лавандула.
Няма по-лесно от това да си направиш разсад от лавандула.
Трябва ти саксия и лавандула донор.
Донорът трябва да толкова голям, че да има млади клонки, дълги 10-15см.
Хваща се клончето и се дърпа настрани и надолу, така че на мястото на откъснатото да се получи "езиче". (Все едно се хващаш за клон на дърво и той се откършва от основния ствол на дървото).
Така накършените клонки се "бучват" 2-3см в саксия (в 20см саксия могат да влязат 20-25), пълна със смес от пръст и оборска тор. Полива се ежедневно или през ден, но е важно саксията да може да се оцежда. Няма да оцелеят всички клончета. Останалите могат да се посадят на есен или на пролет.
Утре мога да кача някоя снимка ако не съм бил ясен.
Има и по-мащабен вариант. При него метода е същия, но не се използва саксия, а найлон за ягоди (по няколко резници в дупка), капково поливане и т.н. После като се "хване" лавандулата, рязане и влага му е майката.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Поздравления за споделянето . По същия начин процедирам с кариоптериса .
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))