Искам възможно най бързо да взема мерки ...ако пратя проба кога ще стане? Икажете растояние за дупката и кладата дето ще правя...
Искам възможно най бързо да взема мерки ...ако пратя проба кога ще стане? Икажете растояние за дупката и кладата дето ще правя...
След като няма миризма, а тя е характерен белег за гнилеца се разминаваш с тази диагноза, но по възможност е добре питите които са засегнати да се отстранят и да се унищожат по метода по който искаш. Стесняване на гнездото и подаване на сироп с някои препарати които сметнеш за удачни. Ако не помогне намесата от твоя страна му даваш думаня/огъня/.
Аз съм млад пчелар почнах с двае отвотки положих страшно много труд и след 5 годинои станаха 24 и при мисълта че мога да се зануля...
Мисля си тука мед няма да има и почвам да дигам рамките малко мед една две пило и се заглеждам в едната с тук там пило, пчели няма загледах се в някой килийки умрели ларви но не на дъното а ще кажеш че искат да излязат...първата ми мисъл не е добре работата връщам се на рамката с пило и с пчели и гледам някоя друга ларва по този начин и гледам пилото тук там с дупчица и леко хлътнало една клечка веднага и бъркам кафеникава точеща се слуз свалям да видя как е долу там има пчели но разбутах ги същото нещо .... затворих кошера и прекратих... веднага изгорих ръкавиците и повдигача....
Прошарено и точещо се пило -това е АГ .
На фона на ситуацията в много райони от страната е малко вероятно за АГ-особено пък щом има и поразени незапечатани ларви.Вероятно е асоциирана инфекция с водещата роля на вируси.Най-добре е проба но в сигурна л-я а не в някоя случайна ,където още като видят пробито капаче и за да не си отнемат време от почивката веднага пишат АГ.Провери в първия к-с за наличието на ларви със сменен цвят и ненормално положение, защото ситуацията при вирусите излиза много бързо от контрол.
Реших да направя млния тест нз дли е верен токущо взех две проби и сега чакам да минат минутите ...но взех течнос от такава килика с клечка за уши и я мирисах не ми мирише и кошера не се усеща миризма или аз съм се повредил нещо...
Прочете ли и едноименната тема в раздела? АГ всъщност не е толкова страшен. Миризма на туткал. Ако няма - може и да е доброкачествен /т.е. Евро/ гнилец.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
https://drive.google.com/file/d/1GEd...w?usp=drivesdk
Изчетох всичко което намерих
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))