"Файтонът потегли, а чифликчията вика: ще те съдя, дето вдигаш нож отгоре ми. В тази държава закон има. Кой си ти да ми командваш? Никакъв не съм, казвам му, а закон има, и не един, а хиляда. Само че, сега законът е в ръцете ми. Преди една минута беше в твоите ръце, сега е в моите. Който го държи в ръцете си, за него е справедлив. Тъй си приказваме, а работниците му, трийсетина души, слушат и мълчат, на закона се подчиняват... ..
Чифликчията седи с гръб към всички, пуши и мълчи. Виждаш ли, чорбаджи, казвам му, как моя закон храни хората, а довечера, като го вземеш пак в ръцете си, ще ги остави гладни."
Из: Хайка за вълци.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Да е забранен ловът на птици с мрежи е разбираемо. То и на риба е забранено във вътрешните водоеми, но в морето не е. Не вярвам да е забранено покриването на гроздето или кошера с предпазна мрежа. То същото като кухненския нож. В кухнята става но ,за нападение с него не става.
Забранен е отстрелът на мечки. И горското плаща кошерите унищожени от мечките. Ако е забранено предпазването с мрежи , горското ще плати ли пробитите кошери? Един унищожен кошер от стиропор си е сума.
Та това си мисля за забраните. Има ли забрана трябва да има и компенсация на щетите понесени вследствие на забраната.
А иначе Шопа знае.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Никакви грижи не се полагат. Тормозят само нормалните граждани. Кой се грижи за ваксинации и обезпаразитяване на уличните кучета? Кой носи отговорност за действията на уличните псета? А кой отговаря за кучешката тения разнасяна от тях? То в държавата ни какво е наред та и това? Столичани разхождайки се из Витоша се отървават и от "любимците "си. Изхвърлят ги от колите в горси участък между селата и животинките седмици наред тичат след всяка кола. Сега преди Нова година пак едно тича по пътя след колите. Абе простотията е на всякъде. Дори и тука си има виден представител, ТСЦ.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))