Цъфти ли албицията във вашите райони тази година?
В софийско масово забелязвам, че тази година не цъфти.
Цъфти ли албицията във вашите райони тази година?
В софийско масово забелязвам, че тази година не цъфти.
При нас не е спирала.
Подходяща ли е албицията за засенчване на кошерите ? Забелязах тази година че Албицията започва да се разлиства по-късно от другите дървета. Така ще има добро напичане през пролетта и приятна сянка през лятото. И най-важното за мен че няма плодове които да цапат.
Да,става но сухите цветове лепнат и цапат много.Най добре, ако ще сееш е акация.
Албицията не издържа зимата голяма надморска височина.
Албицията у нас все пак ще цъфти. Започнаха да се оформят цветовете. Доста късно тази година в сравнение с други.
Тук е нацъфтяла, а по - силните дървета прецъфтяха и санаправили вече шушулки.
Имам останали семена от албиция. За района на София, който минава покрай Кривина и има желание да си ги засее, да заповяда да му ги дам.
Колеги, освен Бате Юри и Кандо - някой виждал ли е пчели по албиция? Аз, друго освен мухи и мушици досега не съм виждал... А още едно време до гимназията имахме две дървета и оттогаз съм почнал с наблюденията, сега градът е пълен по дворове и градини и аз все гледам и няма и няма... Навсякъде го водят медонос, аз ли не знам къде да гледам, кога... Миналата есен с голямо бъхтане извадих две големи издънки че не си бяха на мястото и ги сложих пред работата - хванаха се пущините и поне десет пъти съм им наливал по една кофа - ама сега като гледам какво става по софората и какви пичове има около нея направо ме хваща яд...
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))