На моите тази година на 06.05 им записах първия надник за годината.Най-накрая един поне слънчев,макар и ветровит и студен ден (не повече от 20 градуса) - полето от рапица гъмжи от пчели,ама за кога ........
На моите тази година на 06.05 им записах първия надник за годината.Най-накрая един поне слънчев,макар и ветровит и студен ден (не повече от 20 градуса) - полето от рапица гъмжи от пчели,ама за кога ........
Това предполагам са ти новите.Първоначално публикувано от syzi
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Да,това са новите ми кошери.
Мда , и при нас е здрава зима. В събота започнах с прегледите . За първи път зазимих един ДБ с найлон отгоре /и два ката дебела хавлия върху найлона/ - конденз под найлона , около две шепи пчели над рамките , доста жизнени. Сложих им един джоб с мед . Отворих и един ЛР , който също експериментално зазимих на три корпуса - кълбото е във втори корпус , на студената страна на трети корпус има дебел скреж, на крайните пити капки конденз . Извадих една почти празна пита , сложих и на тях един джоб с мед , оформен като колбас и посъбрах малко питите . При първа възможност ще трябва да го подредя . Всички останали са наред , досега бяха с отворени на 1/3 дъна , затворих ги , другата седмица може би ще им сложа по един буркан мед отгоре.
в събота приготвих питки по 600гр. от мед и пудра захар.в неделя ги сложих.в края на февруари ще сложа и прашец в питките.
Колега Йорданов, колега Енев, какви бяха температурите при вас тези дни, че отваряхте и преглеждахте, подхранвахте. Аз съм в плевенски регион и температурата беше -7, -8 градуса.
температурата беше около -4гр.не съм ги преглеждал.само поставих питките в/у кълбото.
Пчелите горе ли бяха, с какво си върху плодника. Аз на 23 януари им сложих по 350 гр мед, но не знам дали ще им стигне до затопляне на времето, за да им дам пак.
Такова количество трябва да слагаш през 10-тина дни.Първоначално публикувано от ogan
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))