До момента доста хора заявяват, че няма да присъстват на протеста. До момента не прочетох един пост в който някой от тези до момента 11 съфорумци да обясни аргументирано това си решение. Примерно по точка 1, не желая въпросната помощ, 2 не желая след 2020 подпомагане за опрашване, 3 нека земеделците пръскат с каквото си искат и когато си искат. Давам примерни отговори, който не казвам, че са в главите ви.
Хайде аз да съм един от тези, макар че не съм гласувал.
По точка 1, колко мислите, ще е левовата равностойност?
По точка 2 как мислите ще се постигне 60 евро? Просто ей така, на ви 60 евро и си харчете за кеф. Не, няма да е така, пак ще бъде обвързано с някакво условие, от което доста колеги страдат сега.
По точка 3 може и да се случи, но по-вероятно - не. Нямаме лоби за да се реализира такова искане. Какви сме ние, за разлика от зърнарите, от които зависи зърнения баланс на страната.
За какво да си губя времето с необмислени искания? Стратегията е нещо сбъркана. Това според мен. Никой не ангажирам с моето мнение.
С извинение но трябва ли да е задължително по някоя от тези три точки... а и ми изглежда като подготовка за 10-11 декември за пост от от рода - протеста се провали защото видете ли ей ги тия 11-12 които гласуваха с "не" и другите са същите.... или нещо подобно... а какво е оправданието или аргументираното обяснение на повее от 600 потребители които са влезнали в анкетата и не са гласували при 658 прегледа само 24 гласа от които 12 са "не" .....
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
По т. 1. До момента за тази година има 4 официални искания за деминимис и сумата е не по малко от 20 лв на кошер. 2.Ако се стигне до плащане за опрашителната дейност на пчелите, много ясно, че ще има определени условия. Без правила в една игра е все едно да живееш в държава без закони. 3.И в момента е забранено внасянето на забранени за ползване препарати за растителна защита и ползването на разрешени препарати извън разпоредбите на Наредба 10. Искането е за спазване на закона и налагане на по строги наказания и това е нормално когато живеем в една правова държава законите да се спазват а за всичко друго да има наказания.
Не може ли да се вмъкне някоя точка за научни знания лаборатории и т.н. посветени на здравето на пчелите.
Всичко може. Това са основните искания. По време на протеста протестиращите ще предложат ако има и други искания.
Това което го мислите е безумно с малки изключения. Затова и гласувалите с НЕ стават все повече и повече. Като прибавим и останалите влезли, но не гласували, защото това си е НЕ се вижда какво е положението. Протест от страна на пчеларите няма да уреди нищо. Просто загуба на време на една шепа хора. Нашите централи мълчат, а това е най - лошият знак.
Исканията по точка 1 са нещо различно, от това, което ще се случи на практика - няколко лева.
По т.две не съм имал предвид, че ще се случи без правила, но би следвало да са такива, които да удовлетворяват всички пчелари, които си плащат данъци и осигуровки, а не за някои да има, за други да няма, защото не се били усетили на време и др. подобни измислени от някой тарикат условия.
По т.3 знам какво е правилото, апострофа ми бе относно криминализиране на деянието.
Има много съществени въпроса, които би следвало да се поставят пред ковачницата на правила. В основата обаче, не би следвало да е искането на пари, а нещо градивно, от което трябва да се тръгне. Тогава обаче едва ли ще има масовост на протеста (ако не се искат пари).
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))