Абе, вие знаете ли колко е мъчителна смърта при отравяне от антифриз?! Не искам да коментирам съвета за кукичките.
Мислех че поне пчеларите са малко от малко по добри от средния българин. Срамота!!!
Абе, вие знаете ли колко е мъчителна смърта при отравяне от антифриз?! Не искам да коментирам съвета за кукичките.
Мислех че поне пчеларите са малко от малко по добри от средния българин. Срамота!!!
По принцип това с антифриза работи безотказно, но ще утрепе къде що има животни които вкусят и наистина е изключително жесток метод и обикновно не засяга само вредителя. Най-добре е да се търси хуманен начин за справяне с тези нападения.
Всъщност, средния българин, както се изразяваш, е доста милозлив, милостив и ...лицемерен. Докато се занимавах професионално с животновъдство, 99% от клиентите ми изпадаха в "ужас", че агнето трябва да се заколи преди да се изяде. Но в същото време с най-голямо удоволствие, си го хапват, стига да не присъстват или участват...
Да не говорим, че постигането на хуманни цели, в историята на човечеството, се е осъществявало винаги с нехуманни средства(революции, войни за ...независимост и т.н.). Ами ловуването, като спорт, какво хуманно има в него? Това, че не се използва антифриз(например), а куршуми? Съжалявам, просъществуването на пчелите, моите и не само, ми е по-важно, от хуманното отношение към язовеца. И ако хуманните методи са неприложими, или не дават резултат, бих използвал, какъвто и да е работещ метод, стига да няма риск за засягането на други животни.
Клал съм всякакви животни, без едър рогат добитък. Не се гордея с това и съм отвратен от тази човешка дейност.
Да, по твоите критерии съм лицемер, но от доста време не мога да си позволя да причина страдание на животно.
Сравнението на лова със спорт е меко казано некоректно.
"И ако хуманните методи са неприложими, или не дават резултат, бих използвал, какъвто и да е работещ метод, стига да няма риск за засягането на други животни."
Кои животни заслужават
хуманни методи и кои не?
Моля колегите имащи отношение по въпроса с хуманноста да посетят темата за това, да изкажат мненията си там а да не пълнят тази тема със спам. Благодаря.темата е в раздел Свободни теми.
С разсъжденията си от "третия етаж" разбрах, че ще отровиш мечката с антифриз. Дано не успееш, а и е трябвало да помислиш, преди да разположиш кошерите си там. Между другото, обсъжданията са в друга тема.
Поставих 2 соларни устроиства за прогонване на животни купени от Кауфланд по 25лв, бр, Така ме посъветва комшия с овощна градина. Изпробвано от него ,че работи.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))