Имат дистрибутор в София. Това е пчеларския магазин - Стрелец до гарата. Oт всичките им продукти продава само Апифонда. На въпроса ми за Апипудер отговори, че не го доставя, защото: "това никой няма да го купи".
Имат дистрибутор в София. Това е пчеларския магазин - Стрелец до гарата. Oт всичките им продукти продава само Апифонда. На въпроса ми за Апипудер отговори, че не го доставя, защото: "това никой няма да го купи".
Имам един въпрос към знаещите. На тази фуражомелка "чуковете" трябва ли да са подвижни спрямо оста? Има ос, на нея 5 квадратни пластини, а между тях от ъглите им "висят" ножовете или чуковете. Така ли е нормално или нещо се е разхлабило?
IMG_20161109_163115.jpg
IMG_20161109_163316.jpg
Този пост е редактиран от koragroup; 13.11.2016 в 09:38.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
ДА чуковете са подвижни..Ако бяха неподвижни,какво би станало ако в барабана попадне метален къс(гайка,шаиба)........
Декстрозата не ставали. Купувах за ракия и се разтвори без утайки
А,дали болта няма да излезе с част от ситото,а ножовете на "кино".........Ножовете,които ти правиш със сигурно са заострени,но на мелницата!!!!Вероятно си виждал силажирка....
Повярвай ми, много съм виждал. Дори съм конструирал някои видове. Понякога дори измислям и нови машини, но това е когато нямам какво друго да правя.
Ситото се прави от неръждаема ламарина, която ако имаме възможност може да изберем от различни видове по якост. Ако ламарината е жилава, а ножовете са закалени и са 10-12 мм. дебели ти гарантирам, че болта ще мине на брашно през отворите. Вервай ми.
Машината за силаж направена по същия метод може и клони до 20 мм. да реже без проблем. Това е за малогабаритни машини - за големите няма да говорим.
П.П. Но все пак не трябва да се допускат такива случки с тези машини.
И аз,като малък се опитвах да правя ракети,предимно от вестник,но политаха само за секунди.Отказвам да споря дали чуковете на мелницата са подвижни или заострени....Като се позамисля колко зърно съм обърнал на ярма...последното беше преди месец а,другата ме чака следващия уйкенд...
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))