Първоначално публикувано от
Georgi Georgiev
Митко, аз се регистрирах, без никакви проблеми. Подадох молба в БАБХ и след около месец изненадващо ми дойдоха двама доктори на проверка. Искаха да видят помещението, в което се вади меда, да има течаща топла вода, да е с теракота пода, да е чисто, да имаш етикет по наредбата за етикетирането, нов амбалаж(буркани и тенекии),центрофугата да отговаря на изискванията за безопасност на храните, да се водят два дневника за експорт и за количеството, което си извадил, да са етикетирани всичките тенекии, по дати на вадене и по видове, да имаш документ за амбалаж. Може би това е, изискванията им не са трудни за изпълнение. Аз нямах никакви проблеми, макар, че доста ме изненадаха и нямах топла вода, но им обещах да сложа една Юнга. Така, че да не се притесняваме да сме в рамките на закона, не е трудно, особено ако даваме меда си на магазини. А на собственика на магазина трябва да му се даде само стокова бележка, без копия на разрешителното от БАБХ или на сертификата от лабораторията, в която сме изследвали меда.