Във Варна последно цъфтеше в края на ноември .
При нас го обърна на дъжд. Нощес вероятно ще заледи всичко. Пътеките по двора вече станаха на пързалка. Дано не съсипе дръвчетата.
Утре, Атанасов ден-средата на зимата. Дядо ми го празнуваше на 31-ви. Празник на железарите. Та зимата вярно сега може да започне.
Духа силен вятър. Предстои пътуване до пчелина. Какво ли ще открия?
Очертава се една прекрасна зима. С по-високи температури от нормата и с достатъчно валежи, както от дъжд така и сняг. Такава беше предварителната прогноза за януари и тя се потвърди за сега. При мен е снежен деня, с учудващо умерен вятър, предвид прогнозата за днес. Може би като спре снеговалежа ще дойде силния вятър.
Гошко-КРАСОТА!!!
Поздрави:Цветан Димитров
п.п.При нас този нощ снегът си замина от топлият вятър.
Дъжд да вали, сняг да вали - лошо време да няма само!!...най ме е страх от лошото време, демек вятъра....адски духа вече повече от 24 часа, капаците са все още на местата си...миналата година единият от ураганите, които минаха през село, и един кошер даде фира..като го видях на земята и се втурнах да го закрепя - ЛР на 3 корпуса, колко жила отнесох в дъжда, майката се оказа премазана, не могли да си направят читава нова, придадох му там една роева, но много отслабна, и тъй си умря преди Коледа.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))